Vliegen naar Kos? Dit moet je allemaal weten

Om van een heerlijke vakantie op Kos te genieten, zou je eerst een paar uurtjes in het vliegtuig moeten zitten. Vliegtickets vind je in alle soorten en maten. Duur, maar ook goedkoper. Dit hangt natuurlijk af van de maatschappij waarmee je vliegt, maar ook wanneer je jouw vakantie boekt. Voor het boeken van tickets naar Kos heb je gelukkig de nodige mogelijkheden, waarover je hieronder meer leest.

Verschillende luchthavens

Je kunt vanaf verschillende luchthavens naar Kos toe vliegen. Zo is het met Transavia mogelijk om vanaf Eindhoven Airport naar Kos toe te vliegen. Het is echter ook mogelijk om van Schiphol naar Kos toe te vliegen. Ook die vluchten worden door Transavia aangeboden. Ook veel andere luchtvaartmaatschappijen bieden rechtstreekse vluchten aan, waaronder Corendon.

Woon je in het grensgebied met Duitsland? Dan is het wellicht interessanter om een vlucht vanaf Düsseldorf International Airport te boeken.

Paar uur vliegen

Ongeacht vanaf welke Nederlandse vluchthaven je vertrekt, is de reistijd iets meer dan 3,5 uur. De ervaring leert dat het vanaf Eindhoven veelal iets korter vliegen is dan vanaf Schiphol. De vlucht zal dus niet zo heel lang duren. Wellicht heb je net genoeg tijd om een film te kijken, of om even je ogen dicht te doen. Voordat je het weet ben je al aangekomen op het eiland.

Goedkope tickets

Hoe duur een vliegticket is, kan erg verschillen per vliegmaatschappij. Je doet er daarom verstandig aan om bij meerdere maatschappijen de vluchten te bekijken. Daarbij is het ook aan te raden om ver van tevoren de vluchten te boeken. Grote kans dat je in dat geval relatief weinig voor de tickets hoeft te betalen. Is dit geen optie? Dan kun je ook juist laat boeken, door te kijken naar een last-minute vakantie.

Aankomst op Kos

De luchthaven van Kos bevindt zich in het midden van het eiland. Een ideale ligging, aangezien je vanuit de luchthaven relatief snel bij je accommodatie aankomt. Je kunt hierbij kiezen voor een taxi, maar het is ook mogelijk om vooraf al een transfer te boeken. Dit doe je via de reisorganisatie of via je accommodatie.

Een leuk detail is dat het vliegveld van Kos erg klein is. Zo is er géén taxibaan. Het vliegtuig rijdt de startbaan op, draait aan het einde en zet de motoren vervolgens aan. Een goede vlucht gewenst.