De 5 leukste excursies op het Griekse eiland Kos

Heb je binnenkort een vakantie naar Kos op de planning staan? Wil je tijdens deze vakantie ook graag actief zijn? Dan heb je hier voldoende mogelijkheden voor. Kos staat te boek als een zon, zee en strandbestemming, maar dit eiland heeft nog véél meer te bieden. De excursies op het eiland zijn bijvoorbeeld erg leuk.

Eilandentocht

Eén van de leukste dingen die je op Kos kunt doen, is om een bootexcursie te boeken. Het leukste hierbij is om een excursie te boeken die je langs meerdere eilanden leidt. Zo is de tocht naar de eilanden Pserimos, Platti en Kalymnos erg populair. Bij deze boottocht ben je de gehele dag zoet. De boot vertrekt rond 09:00 uur vanuit de haven van Kos-Stad, waarna de verschillende eilanden aangedaan worden. De lunch op deze dag is volledig voor je geregeld.

Excursie naar Bodrum

Wist je dat Kos behoorlijk dicht bij Turkije ligt? Veel toeristen kiezen daarom voor een dagexcursie naar Bodrum. In deze stad is het heerlijk shoppen, vooral op de dinsdag en de vrijdag. Vanuit de haven van Kos ben je binnen 20 minuten al in Bodrum; een unieke belevenis.

Tip: ga je op dinsdag of vrijdag shoppen op de markten in Bodrum? Dwing dan af. Dat is heel gebruikelijk en kan je een flink voordeel opleveren.

Excursie naar Patmos

Volgens veel kenners is Patmos het mooiste eiland voor de kust van Kos. Dit eiland bevindt zich op zo’n twee uur varen vanaf Kos-Stad. Deze boottocht leg je op een catamaran af, wat al een avontuur op zich is. Vervolgens geniet je op dit tropische eiland van een prachtige natuur, serene rust en parelwitte stranden. De stranden van Patmos lijken echt uit een brochure te komen.

Excursie naar Nissyros

Wil je tijdens je vakantie op Kos vooral het nodige zien en beleven? Dan is deze excursie naar Nissyros aan te raden. Dit is een vulkaaneiland voor de kust van Kos, waarbij je de krater van dichtbij kunt bekijken. Als je eenmaal op de rand van de krater staat, geniet je ook nog van een prachtig uitzicht. Als je dan toch op het eiland bent, is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan de hoofdstad Mandraki. Een leuk en klein stadje met prachtige witte huisjes.

Complete eilandtour

Wil je het gehele eiland ontdekken? Je kunt dit zelf doen door een auto of scooter te huren, maar je kunt ook een complete eilandtour boeken. Bij deze eilandtour stap je op in Kos-Stad, waarna je met een bus langs alle bezienswaardigheid rijdt.

Wil je wél een auto huren op Kos? Dan is het ook mogelijk om deze eilandtour te volgen. Veel autoverhuurders geven je graag tips over het volgen van deze eilandtour. Kies je ervoor om deze excursie te boeken? Maak dan een goede vergelijking bij de verschillende aanbieders. Veel toeristen hebben terecht opgemerkt dat de prijzen voor deze excursie uiteenlopen.

Naar welke van deze excursies gaat je voorkeur? Veel excursies nemen een gehele dag in beslag, dus probeer je excursie(s) dus goed te plannen.