Dit zijn de vervoersmogelijkheden op Kos

Op het eiland Kos kun je op meerdere manieren van plek A naar plek B reizen. Ga je voor het avontuur van een scooter? Of kies je voor het comfort van een taxi? De vervoersmogelijkheden op Kos zijn groot. Meer hierover lees je in dit artikel.

Auto huren

Iets waar veel toeristen op Kos voor kiezen, is om een auto te huren. Met een huurauto is het mogelijk om het eiland te ontdekken én om bij de mooiste plekjes uit te komen. Het advies is om tijdig een auto te huren; je kunt dit prima vanuit Nederland alvast online doen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je niet achter het net vist. Je kunt ook gelijk een auto krijgen na aankomst, als je kiest voor een fly-drive vakantie.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Kos is prima geregeld. Zo zijn er verschillende buslijnen tussen Kos-Stad en allerlei badplaatsen. Bijkomend voordeel is dat het reizen met het openbaar vervoer op Kos allesbehalve prijzig is. Je kunt zo goedkoop reizen, maar je bent misschien wel wat langer onderweg. Ook kun je niet overal even gemakkelijk komen.

Scooter

Om het eiland volledig te ontdekken, is het huren van een scooter ook aan te raden. Op veel plekken op dit eiland kun je een scooter huren, waarna je het gehele eiland af kunt reizen. Ons advies is om bij meerdere aanbieders een prijs op te vragen; de ervaring leert dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Let tevens goed op de verzekering van de scooter, mocht je schade oplopen tijdens je vakantie.

Fiets

In de afgelopen jaren zijn mooie fietspaden op dit eiland aangelegd. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de infrastructuur hier in Nederland, maar er zijn grote stappen gezet om fietsen toegankelijker te maken. Het huren van een fiets is daardoor ook iets waar meer en meer toeristen voor kiezen.

Taxi

Om gemakkelijk van plek A naar plek B te reizen, kun je uiteraard ook voor een taxi kiezen. Je kunt een taxi op straat aanhouden, maar je kunt de taxi ook telefonisch bestellen. De prijzen voor de taxiritten op Kos vallen in ieder geval erg mee. Toch ben je met een Taxi wat duurder uit dan bij andere mogelijkheden.

Naar welke vervoersmogelijkheid gaat jouw voorkeur uit? Vooral met een auto of scooter ontdek je dit prachtige eiland erg makkelijk. Je kun zo overal komen waar je wilt.