Oppervlakte Kos

Hoe groot is Kos?

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van zon, zee en strand? Dan is het Griekse eiland Kos een absolute aanrader. Dit eiland, gelegen in de Egeïsche Zee, staat bekend om haar prachtige stranden, rijke geschiedenis en talloze activiteiten. Maar wat maakt de oppervlakte van Kos nu zo ideaal voor een top vakantie? Dat kun je lezen in onderstaand artikel!

Een ideale oppervlakte

Als we inzoomen op de kaart, dan heeft Kos een oppervlakte van ongeveer 290 vierkante kilometer en is daarmee het derde grootste eiland van de Dodekanesos, de eilandengroep waartoe het behoort. Met zo’n oppervlakte lijkt het misschien niet heel groot, maar het heeft juist de perfecte grootte voor een heerlijke vakantie. Je kunt namelijk gemakkelijk het hele eiland verkennen en toch genoeg tijd doorbrengen op de verschillende stranden. Het eiland is ook niet te klein, waardoor er genoeg te doen en te zien is. Zo kun je je dagen vullen met een bezoek aan de vele historische bezienswaardigheden, zoals de Asklepieion tempel of de Johannieterburcht in de hoofdstad Kos-stad. Maar ook voor de nodige ontspanning zit je goed op dit eiland. Met meer dan 120 kilometer aan prachtige kustlijn, vind je altijd wel een rustig plekje op het strand om te genieten van de zon en de turquoise zee. Er zijn veel mooie bestemmingen op Kos, waar je kunt genieten van een heerlijke vakantie!

Een strand voor iedereen

De vele mooie stranden van Kos zorgen ervoor dat er voor iedereen wel een perfect plekje te vinden is. Of je nu houdt van drukte en gezelligheid of liever helemaal tot rust komt op een afgelegen strand, Kos heeft het allemaal. Zo is Tigaki Beach (tip Tigaki Beach Hotel), gelegen in het gelijknamige dorpje, een populair en gezellig strand waar je verschillende watersportactiviteiten kunt beoefenen. Ook kun je hier genieten van de vele restaurantjes en bars langs de kust. Voor degenen die op zoek zijn naar meer rust en privacy, is het strand van Therma zeker een aanrader. Dit strand, gelegen in een kleine baai met warmwaterbronnen, heeft een unieke sfeer en is perfect om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving.

Verkenning per fiets

Door de ideale oppervlakte van Kos is het eiland ook perfect om te verkennen per fiets. Het landschap is vlak en er zijn veel fietspaden aangelegd, waardoor je gemakkelijk van de ene naar de andere kant van het eiland kunt fietsen. Zo kun je op een actieve manier de mooiste plekjes ontdekken en kom je op plekken waar je met de auto niet kunt komen. Een van de hoogtepunten van het eiland is het prachtige vulkaanlandschap rondom de berg Dikeos. Met de fiets kun je hier eenvoudig naartoe en genieten van adembenemende uitzichten over het eiland en de omliggende eilanden.