Kos Stad, Griekenland

De grootste stad op het eiland Kos is Kos Stad. Deze stad is in het noordoosten van het eiland gelegen en heeft het nodige te bieden. Opvallend in deze stad is de combinatie van gezelligheid en de historie. Veel historische elementen worden gecombineerd met bijvoorbeeld gezellige restaurantjes en terrasjes. Overal in de stad kom je in ieder geval leuke en gezellige plekjes tegen.
De historie van de stad is te danken aan tal van volkeren. De stad is namelijk in handen geweest van de Grieken, de Romeinen, de Byzantijnen, de Turken en wederom de Grieken. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog is de stad ook nog even in handen van de Italianen geweest.

Zodra je Kos Stad binnen rijd zie je direct een enorm aanbod aan dagtripjes. Op de foto hierboven zie je dat er allemaal grote boten liggen in de haven van Kos Stad. Dit zijn allemaal boten met trips naar Bodrum enkleine eilandjes om Kos heen.

Alle bezienswaardigheden Kos Stad

Plan jij binnenkort ook een bezoek aan Kos Stad? Deze bezienswaardigheden zijn een aanrader om eens te bekijken.

Kos Stad Hotels

Ben je van plan om binnenkort naar Kos op vakantie te gaan? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een verblijf in Kos Stad? Dan is het zaak om een goede vergelijking te gaan maken. In de hoofdstad van Kos vind je namelijk tientallen hotels. Wil je bijvoorbeeld een hotel in het centrum van de stad hebben? Wil je een hotel aan één van de stranden van Kos Stad hebben? Of wil je graag een hotel in één van de buitengebieden van de stad hebben? Ongeacht wat je wensen zijn, kun je uit veel hotels kiezen.
Je hebt dus uit veel hotels de keuze, maar ook uit veel diverse hotels. Zo kun je voor een gezellig en pittoresk Grieks hotelletje kiezen, maar je kunt ook voor een luxe resort kiezen. Zo hebben veel reisaanbieders in of rondom de stad reeds hun eigen hotel(s) geopend. Graag willen wij je aanraden om goed naar het kostenplaatje te kijken. De ervaring leert ons namelijk dat de kosten voor de hotels in Kos Stad flink uiteenlopen. Als je graag kosten wilt besparen, kun je ook voor een pakketreis kiezen. In dat geval boek je een vlucht, de overnachtingen en de transfers in één keer. Dit levert een kostenbesparing op en biedt ook nog eens veel gemak.

Bekijk aanbiedingen voor Kos Stad

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Kos Stad

Vakantie Kos Stad

Een vakantie in Kos Stad is absoluut aan te raden. De stad is gezellig, de stad is relatief groot en de stad heeft het nodige te bieden. Je kunt er ook voor kiezen om net iets buiten Kos Stad te gaan zitten. Hierdoor heb je niet de drukte van Kos Stadt, maar kun je deze wel opzoeken als je daar behoefte aan hebt. Met de fiets is Kos Stad goed te bereiken. Je kunt tal van historische bouwwerken bekijken, je kunt in de stad heerlijk wandelen en je kunt vanuit Kos Stad de fiets pakken. Kos staat namelijk bekend als het fietseiland van Griekenland. Door een fiets in Kos Stad te huren, kun je een groot gedeelte van het eiland gaan verkennen.

Als je voor een vakantie in Kos Stad kiest, moet je rekening houden met relatieve drukte. Op Kos vormt dit stad namelijk het centrale middelpunt. Veel toeristen trekken naar deze stad toe, waardoor het in de stad zomers nooit rustig is. Dit brengt veel gezelligheid met zich mee, maar brengt uiteraard ook drukte met zich mee.
Iets waar veel mensen dan ook voor kiezen, is om een hotel in een nabijgelegen plaatsje te boeken. Op bijvoorbeeld een ochtend trekken zij naar Kos Stad toe om de hoofdstad te ontdekken. Dat is op zich ook een prima optie als je van een heerlijke vakantie op Kos wilt genieten.
Ongeacht hoelang je in Kos Stad verblijft, kun je elke dag op een leuke manier invullen. Je kunt relaxen op één van de zandstranden, je kunt de historie bewonderen of je kunt plaatsnemen op één van de vele gezellige terrasjes. Ondertussen geniet je ook van uitermate lekker weer. De gemiddelde temperatuur komt in juli en augustus rond/boven de 30 graden uit. Zorg er daarom goed voor dat je voldoende blijft drinken tijdens je verblijf in Kos Stad.