Fietsvakantie Kos

Het eiland Kos is met zijn prachtige kustlijnen, mooie stranden en uitgestrekte olijfgaarden de perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Er zijn talloze leuke fietsroutes op het eiland die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren fietsers. Hier zijn enkele suggesties voor leuke fietsroutes op Kos.

Noordkust route

Deze route begint in het plaatsje Lambi, gelegen aan de noordkust van het eiland, en eindigt in het plaatsje Tigaki, ook gelegen aan de noordkust. De route is ongeveer 50 kilometer lang en leidt langs de noordkust van het eiland, met prachtige uitzichten op de Egeïsche Zee en het schiereiland Kalymnos. Onderweg kom je langs oude dorpjes, olijfgaarden en mooie stranden.

Zuidkust route

Deze route begint in het plaatsje Kefalos, gelegen aan de zuidwestkust van het eiland, en eindigt in het plaatsje Mastichari, gelegen aan de zuidkust. De route is ongeveer 40 kilometer lang en leidt langs de zuidkust van het eiland, met uitzichten op het eiland Kastellorizo en Turkije. Onderweg kom je langs mooie stranden, oude ruïnes en het beroemde therapeutische bad van Therma.

Binnenland route

Deze route begint in het plaatsje Kos-stad, gelegen aan de oostkust van het eiland, en eindigt in het bergdorp Zia, gelegen in het binnenland van het eiland. De route is ongeveer 35 kilometer lang en leidt naar het binnenland van het eiland, met uitzichten op de bergen en de prachtige vallei van Zia. Onderweg kom je langs oude dorpjes, olijfgaarden en het beroemde gezondheidsresort van Asclepeion.

Pserimos route

Dit is een kortere route van ongeveer 20 kilometer die begint in Mastichari en eindigt op het eiland Pserimos. Je kunt het eiland bereiken met de veerboot vanuit Mastichari en vervolgens het eiland verkennen per fiets. Je kunt een kaart van de route vinden in de toeristeninformatiepunten in Mastichari of bij een plaatselijke fietsverhuurder.

Het is aan te raden om deze routes te plannen met behulp van een kaart of GPS-apparaat, en zorg ervoor dat je voldoende water en voedsel meeneemt. Vergeet ook niet om je hoofd te beschermen tegen de zon en om de plaatselijke verkeersregels in acht te nemen. Als je geen eigen fiets hebt, kun je er ook een huren bij een van de plaatselijke fietsverhuurders. Zij kunnen je ook meer informatie geven over de routes en eventuele wijzigingen in het verkeer. Geniet van je fietstocht op Kos!

Populaire vakantie aanbieders
Tui
1. Tui
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9,1
4.55/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8,9
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9,4
4.55/5
Boek vandaag jouw vakantie naar Kos
Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Bekijk alle bestemmingen op Kos

Benieuwd welke bestemming het meest geschikt is voor jouw vakantie naar Kos? Onderstaand vind je enkele populaire vakantiebestemmingen in Kos. Maak jouw keuze en bekijk direct de bezienswaardigheden, hotels en het weer per plaats.