Kardamena, Griekenland

Aan de zuidkust van Kos is het gezellige plaatsje Kardamena te vinden. Met name in de afgelopen jaren is deze badplaats erg populair geworden. Iets wat nu ook te zien is aan de hoeveelheid hotels in deze badplaats.
Wil je tijdens je vakantie op Kos uitgaan? En tot in de late uurtjes feest vieren? Daarvoor ben je in Kardamena zeker aan het juiste adres. Deze badplaats staat op Kos bekend als de feestplaats. Je kunt uit tal van discotheken, barretjes en clubs kiezen. In het plaatsje zelf vind je ook nog eens tientallen restaurants terug.
Een hoogtepunt van de stad is de haven. De haven is karakteristiek en ligt vaak behoorlijk vol. Het leuke hierbij is dat het hierbij voornamelijk om vissersboten gaan. Dankzij deze vissersboten krijgt de haven van Kardamena de karakteristieke uitstraling. Erg leuk wat ons betreft om eens door/langs de haven heen te lopen.
De stad Kardamena ligt overigens op 30 kilometer van Kos-Stad af. Dat is een behoorlijk eind, maar de stad ligt wel een stuk dichterbij het vliegveld. Vanaf de luchthaven van Kos is het slechts 7 kilometer naar Kardamena. Binnen ongeveer een kwartiertje kun je vanaf de luchthaven bij je hotel in Kardamena zijn.

Alle bezienswaardigheden Kardamena

Plan jij binnenkort ook een bezoek aan Tempel van Apollo? Onderstaande bezienswaardigheden zijn een aanrader om eens te bekijken.

Karamena Hotels

Lijkt het je heerlijk om in Kardamena te overnachten? Je bent niet de enige. Vrij veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan deze badplaats op Kos. Meerdere hotelketens en reisaanbieders spelen daar vervolgens slim op in. Zij hebben in de afgelopen jaren namelijk tal van hotels in Kardamena geopend. Op dit moment kun je uit ongeveer 50 verschillende accommodaties kiezen. Het grootste gedeelte hiervan betreffen hotels. Je kunt echter ook voor een paar appartementen in Kardamena kiezen.
Gaat je voorkeur uit naar een Kardamena hotel? Dan doe je er verstandig aan om goed naar de ligging van het hotel te kijken. Sommige hotels zijn echt direct aan het strand gelegen, terwijl het vanaf andere hotels een paar honderd meter lopen is. Uiteraard moet je ook goed naar de faciliteiten kijken. Over het algemeen kunnen we stellen dat de meeste hotels in Kardamena over prima faciliteiten beschikken. Een en ander is hierbij overigens wel afhankelijk van de reisformule waarvoor je kiest. Bij sommige hotels is het namelijk mogelijk om een all inclusive vakantie te boeken. Als je voor een all inclusive formule kiest, heb je tijdens je vakantie in Kardamena echt nergens omkijken naar.

Bekijk aanbiedingen voor Kardamena

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Kardamena

Kardamena beach

Aangezien Kardamena direct aan de kust ligt, kun je uit meerdere zandstranden kiezen. Je hebt de keuze uit hele rustige zandstranden, uit iets drukkere zandstranden en uit gemeubileerde zandstranden. Op de laatstgenoemde stranden vind je onder andere ligbedden en parasols.
Bij Kardamena zijn echt alle zandstranden schoon en netjes. Dit geldt niet alleen voor de stranden, maar ook voor het zeewater. Dit zeewater is echt zoals je op foto’s altijd ziet. Azuurblauw en heel erg helder.
Bij veel stranden bij Kardamena kun je ook nog op een gezellig terrasje plaatsnemen. Dat is zeker het geval als je voor Kardamena Beach kiest. Dit is het drukste strand bij/van Kardamena.