Weer Kos

Is het op Kos altijd lekker weer? Nee, dat is niet het geval. Het verschil tussen de zomer- en wintermaanden is op dit eiland behoorlijk groot. Zo zijn de wintermaanden vrij nat, terwijl het zomers extreem droog is op dit Griekse eiland. Bovendien lopen de temperaturen in Kos in de zomer behoorlijk hoog op. Hoe dit komt? Dit heeft te maken met het warm mediterraan klimaat. Dit klimaat heeft warme en droge zomermaanden tot gevolg, maar ook koele en natte wintermaanden. Mocht je van een aangename vakantie op Kos willen genieten, doe je dit dus het beste in de zomermaanden.

Het weer deze week op Kos

Weer & Klimaat op Kos

Het weer in de zomer

Ga je in de zomermaanden naar Kos toe? Dan ben je in principe van goed weer verzekerd. Tegelijkertijd is het zaak om enkele voorbereidingen te treffen: Neem een pet of hoed mee. De hoge temperaturen kunnen invloed uitoefenen op je hoofd en op je gemoedstoestand. Neem voldoende zonnebrandcrème mee. De gemiddelde temperatuur stijgt in de zomermaanden naar de 30- graden Celsius. Voldoende reden dus om veel zonnebrandcrème mee te nemen. Neem luchtige kleding. Verder is het advies om luchtige kleding mee te nemen. Tijdens de zomermaanden voelt zelfs de wind op Kos namelijk warm aan.

Het weer op Kos vandaag

Wil je weten wat voor weer het vandaag in Kos is? Hieronder zie je wat vandaag de temperatuur is en hoeveel neerslag er vandaag in Kos valt. Let op: de temperatuur en neerslag kunnen per plaats op Kos verschillen. Het eiland is namelijk 40 bij 8 kilometer groot, waardoor weersverschillen goed merkbaar kunnen zijn.

Temperatuur Kos

Door het mediterraan klimaat op Kos is het zomers heerlijk weer. In de winter is Kos niet de meest aangename plek. Iets dat vooral te wijten is aan neerslag. In onderstaande tabel vind je per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag:
MaandGemiddelde temperatuurGemiddelde neerslag
Januari
12 °C
47 mm
Februari
13 °C
40 mm
Maart
14 °C
41 mm
April
18 °C
23 mm
Mei
23 °C
18 mm
Juni
27 °C
6 mm
Juli
32 °C
5 mm
Augustus
30 °C
7 mm
September
27 °C
10 mm
Oktober
22 °C
50 mm
November
17 °C
58 mm
December
14 °C
60 mm

Zomermaanden warm in Kos

Zoals je kunt zien, zijn de zomermaanden echt heel warm in Kos. Sommige maanden kunnen zelfs als ‘heet’ bestempeld worden, zoals juli en augustus. In de wintermaanden is het niet koud in Kos, maar er valt wel bijzonder veel regen. Dit geldt onder andere voor de maanden oktober, november en december. Ook in het vroege voorjaar kan er nog relatief veel regen in Kos vallen.
Wat is dan de ideale reisperiode voor naar Kos? Dit is enigszins afhankelijk van je voorkeuren. Wil je op Kos actieve inspanningen verrichten? Dan zijn de maanden april, mei en september ideaal. Wil je vooral van zon, zee en strand genieten? Dan zijn de maanden juni, juli en augustus aanraders. Mocht je in deze warme maanden naar Kos gaan, raden wij je aan om bovenstaande tips goed op te volgen. Tijdens deze periode is het namelijk echt heet op dit eiland.

Bekijk alle bestemmingen op Kos

Benieuwd welke bestemming het meest geschikt is voor jouw vakantie naar Kos? Onderstaand vind je enkele populaire vakantiebestemmingen in Kos. Maak jouw keuze en bekijk direct de bezienswaardigheden, hotels en het weer per plaats.