Kaart Kos

Kos is het op drie na grootste eiland van heel eiland. Opvallend is bovendien dat Kos één van de meest oostelijk gelegen eilanden is. Als je naar de landkaart van Griekenland kijkt, valt direct op dat Kos direct tegen het zuiden van Turkije aan ligt.

Specificaties Kos

Hoe lang is Kos?

Het eiland Kos heeft een langwerpige vorm en een lengte van ongeveer 40 km. Het eiland is maar 8 kilometer breed. Met de auto kun je Kos dus gemakkelijk verkennen, maar je kunt ook reizen per bus of Taxi. Wil je veel zien van het eiland tijdens je verblijf? Dan is het slim om te kijken naar een stad in het midden van Kos. Mastichari bijvoorbeeld. Je kunt vanaf hier gemakkelijk de uiteinden van Kos bereiken per auto of taxi.

Hoe groot is Kos?

Kos heeft een oppervlakte van zo’n 290 km² en is daarmee het op twee na grootste eiland van de Dodekanesos eilanden. Dit zijn de twaalf oostelijk gelegen eilanden van Griekenland. In totaal wonen er zo’n 33.300 mensen op Kos, waarvan de meesten in de hoofdstad van het eiland wonen. De hoofdstad van Kos heeft ook Kos, en wordt daarom vaan Kos stad genoemd.

De kaart van Kos

Ben je op vakantie op het eiland Kos of vertrek je later dit jaar naar de Griekse zon? Dan is het leuk of handig om hiervoor een goede kaart te hebben. Op deze pagina vind je een duidelijke kaart van het eiland Kos. Wil je weten waar het eiland precies ligt in de Egeïsche Zee? Zoom dan uit en bekijk de omgeving. Op de kaart van Kos kun je allemaal informatie vinden, van bezienswaardigheden en accommodaties tot de locatie van de leukste plaatsen. Reis je met een huurauto tijdens je vakantie? Dan kun je hier ook van te voren de routes mee uitstippelen, zodat je zoveel mogelijk kunt zien van Kos.

Ligging Kos

Het eiland Kos ligt in de Egeïsche Zee, vlak van de kust van Turkije. Kos is onderdeel van Griekenland, als één van de twaalf Dodekanesos eilanden. Dit is een collectie van oostelijk geleden eilanden van Griekenland. Vooral Kos ligt vlakbij de Turkse kust, op zo’n 23 kilometer van de Turkse badplaats Bodrum. Kos is daarom één van de meest oostelijk geleden eilanden van Griekenland. Alleen Lindos, Cyprus en een aantal kleinere en minder bekende eilanden liggen nog verder naar het oosten van Kos.

Bekijk alle bestemmingen op Kos

Benieuwd welke bestemming het meest geschikt is voor jouw vakantie naar Kos? Onderstaand vind je enkele populaire vakantiebestemmingen in Kos. Maak jouw keuze en bekijk direct de bezienswaardigheden, hotels en het weer per plaats.