Deze dieren kom je tegen op Kos

Dat Kos een prachtige natuur heeft, is een feit. Dat in deze natuur tal van wilde dieren leven, is eveneens een feit. Sommige dieren zie je in grote aantallen, terwijl andere dieren behoorlijk zeldzaam zijn.

De flora en fauna op Kos is in ieder geval rijk te noemen. Hieronder bespreken we graag enkele dieren die je op Kos tegen kunt komen.

Geiten en koeien

Je zou het wellicht niet geloven, maar op Kos kom je de nodige geiten en koeien tegen. Dit zijn in de meeste gevallen dieren die door boeren gehouden worden. In hele zeldzame situaties kun je wilde geiten op het eiland tegenkomen, maar de populatie daarvan is behoorlijk klein.

Vlinders en vogels

Overal op dit eiland kom je prachtige vlinders en vogels tegen. Mocht je hier enig verstand van hebben, merk je al snel de diversiteit op. Hoe dan ook is het een prachtig gezicht om de kleurrijke vlinders en vogels te zien.

Flamingo’s

Wist je dat het op Kos ook mogelijk is om flamingo’s te spotten? Deze flamingo’s en andere watervogels leven in de wintermaanden bij het zoutmeer in de buurt van Tigaki. In de zomermaanden is de kans klein dat je de flamingo’s spot, maar nooit geschoten is altijd mis.

Reptielen

Op Kos leven ook de nodige reptielen. Hierbij kun je denken aan kleine hagedisjes, maar ook aan grotere slangen. De slangen die op Kos leven, zijn in de meeste gevallen niet gevaarlijk voor mensen. Toch is het aan te raden om goed op te passen tijdens een wandeling. Een slangenbeet kan immers behoorlijk pijnlijk zijn.