Dit moet je weten over de locals op Kos

Tijdens je vakantie op Kos geniet je ongetwijfeld van zon, zee en strand. Je kunt echter op dit eiland ook kennismaken met het authentieke leven. Daarvoor ben je vooral in de kleinere bergdorpjes aan het juiste adres. In deze dorpjes lijkt de tijd stil te hebben gestaan, maar is het wel erg gezellig.

De kleine bergdopjes zijn het toonbeeld van de cultuur van Kos. Maar, hoe kenmerkt deze cultuur zich nou precies? De locals op Kos hebben enkele gemeenschappelijke kenmerken.

Gastvrij

Overal waar je op Kos komt, geniet je van een ongekende gastvrijheid. Dit heeft met de aard van het beestje te maken, maar ook met de inkomstenbronnen voor de inwoners van Kos. Op dit eiland moet nagenoeg iedereen het van het toerisme hebben, waardoor iedereen met open armen de toeristen ontvangt. Mocht je bijvoorbeeld de weg kwijt zijn, helpt elke inwoner van Kos je maar al te graag.

Tradities

Op het eiland Kos is men dol op tradities. Dit geldt overigens niet alleen voor Kos, maar voor nagenoeg elk Grieks eiland. Zo is het bij veel restaurants gebruiken dat je een shotje ouzo bij het eten krijgt. De locals zijn simpelweg trots op hun afkomst, hun bestaan en hun eiland.

Ander tijdsbesef

In Nederland zijn we gewend om bijvoorbeeld rond half 6 á 6 uur te eten. Op Kos is dit echter volledig anders. De Grieken beginnen later met eten, maar blijven ook nog eens lang natafelen. Dit is dan ook de reden waarom het nachtleven op Kos pas rond 23:00 uur echt op gang komt.

Vriendelijk

Behandel je de inwoners van Kos met respect? Dan krijg je dit dubbel en dwars terug. De inwoners van Kos ontvangen je met open armen, maar verwachten wel dat je met respect met hen én met hun eiland omgaat.