Een fiets huren in Kos

Wij zijn weer even terug op Kos. Deze week zitten wij in het Blue Lagoon Resort vlakbij Kos-Stad. Gisteren hebben we even een fiets gehuurd vlakbij het hotel. Het huren van een fiets kost ongeveer €5,- per dag. De kwaliteit van de fietsen is niet hoogstaand, maar je kunt er prima een half uur tot een uur op fietsen. De dagprijs van €5,- geldt per dag. Dus ook als je deze s’avonds ophaalt en de volgende ochtend terugbrengt betaal je €10,-.

Wij hebben de route vanaf Blue Lagoon Resorts naar Kos stad gefietst. Het viel ons op dat op de drukke weg naar Kos stad er al een mooi fietspad is aangelegd. Op onderstaande fietspad is het wel de bedoeling dat je rechts van de stippellijn blijft, want tegenliggers gebruiken ook dit fietspad.

Fiets met kinderzitje

In ons geval hadden wij 2 jonge kinderen mee en hebben wij dus ook kinderzitjes gebruikt. Deze kosten €3,- per dag extra.

Is het veilig fietsen op Kos?

Ja, wij vinden van wel. De automobilisten lijken goed gewend te zijn aan de fietsende toeristen. Verder zien we dat het gebruik van de fietspaden wel erg prettig is. Op de landweggetjes kun je in principe naast elkaar fietsen, maar in Kos Stad zelf hebben wij wel geprobeerd zoveel mogelijk het fietspad te gebruiken.

Al bij al is het zeker een aanrader om de fiets te huren op dit eiland!