Mastichari, Griekenland

Ben je op Kos op zoek naar een leuke, gezellige en bruisende badplaats? Tigaki en Kardamena zijn in dat geval prima opties. Een andere badplaats waar meer en meer toeristen voor kiezen, is Mastichari. Met name in de laatste paar jaren is deze stad op Kos populair te noemen.
De stad Mastichari is gelegen aan de noordkust van Kos. De stad ligt hierdoor behoorlijk ver van Kos Stad af. Om naar Kos Stad toe te gaan, moet je een afstand van maar liefst 28 kilometer overbruggen. Naar het vliegveld op Kos toe is het gelukkig slechts 7 kilometer. Nadat je op Kos Airport geland bent, sta je binnen ongeveer 15 minuten in Mastichari.
Doordat Mastichari aan de noordkust gelegen is, is dit een unieke badplaats. Dit komt vooral doordat de golven aan de noordkust echt heel hoog kunnen worden. Als het zomers behoorlijk hard waait, worden de golven enkele meters hoog. Voor de avonturier is dit uiteraard geweldig. Voor kleine kinderen is dit iets minder prettig.
Lange tijd is Mastichari een klein vissersdorpje geweest. Iets wat je andere nog aan de haven en aan de vissersboten voor de kust terug kunt zien. Door de jaren heen heeft Mastichari prima geprofiteerd van de opkomst van het toerisme op Kos. Doordat meer en meer toeristen voor deze badplaats kiezen, is Mastichari uitgegroeid tot een populaire badplaats.
Een populaire badplaats die ook om de grote zandstranden bekend staat. De zandstranden zijn bij deze badplaats behoorlijk groot en breed. Bovendien zijn de stranden echt heel netjes verzorgd. Op veel plekken vind je ligbedden en parasols, terwijl je ook uit tal van terrasjes kunt kiezen. Grote kans dat je niet weg te slaan bent van het strand bij Mastichari.

Alle bezienswaardigheden Mastichari

Plan jij binnenkort ook een bezoek aan Mastichari? Onderstaande bezienswaardigheden zijn een aanrader om eens te bekijken.

Mastichari Hotels

Spreekt dit voormalige vissersdorpje je wel aan? En zou je daarom tijdens je vakantie op Kos in dit plaatsje willen verblijven? Dan is het zaak om een keuze tussen de vele accommodaties te maken. In dit relatief kleine badplaatsje vind je namelijk ongeveer 30 accommodaties terug. Het gaat hierbij om appartementen, maar ook om veel hotels. Opvallend bij Mastichari is dat veel accommodaties direct aan het strand gelegen zijn. Hoeft dat niet per sé van je? Dan kun je ook voor een hotel kiezen dat op bijvoorbeeld 500 meter afstand van het strand ligt. Sowieso is het goed om naar de ligging van het hotel te kijken.
Verder raden we je aan om goed naar de faciliteiten en hotelformule te kijken. Enkele hotels in Mastichari bieden een all inclusive formule aan, maar dat is lang niet bij alle hotels het geval. Bepaal wat je graag wenst te hebben en ga gericht op zoek naar het beste hotel in Mastichari. Uiteraard moet je hierbij ook goed op het tarief per nacht letten. Als wij de hotels in Mastichari analyseren, valt ons op dat de tarieven nogal uiteenlopen. Ons advies is daarom om een budget voor jezelf vast te leggen. Binnen dit budget kun je vervolgens op zoek naar het beste hotel in Mastichari.
Bekijk aanbiedingen voor Mastichari
Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Mastichari

Vakantie Mastichari

Als je een vakantie wilt boeken op het eiland Kos, is Mastichari een ideale bestemming. Je hebt hier mooie hotels, appartementen en andere accommodaties om uit te kiezen. Er zijn luxe, dure kamers, maar ook veel goedkopere opties om uit te kiezen. Voor een zonvakantie op Kos is het dorp Mastichari een perfecte thuisbasis. De plaats ligt op zo’n 7 kilometer van de luchthaven en is dus goed te bereiken na aankomst. Vervoer naar het hotel is meestal al geregeld, dus je wordt dan met een bus opgehaald en afgezet. Voor een zonvakantie is Mastichari een goede badplaats, maar het dorp ligt ook in het middel van Kos. Je kunt vanaf hier dus gemakkelijk de andere delen van het eiland bereiken. Wil je meer zien van het eiland? Dan kun je dit doen met een huurauto of een taxi.