Kefalos, Griekenland

In het zuidwesten van Kos is de plaats Kefalos te vinden. Dit is niet alleen de naam van de plaats, maar ook van de baai. Deze baai is met name populair onder windsurfliefhebbers. In deze baai is de wind regelmatig goed aanwezig, waardoor de ideale ingrediënten voor windsurfen aanwezig zijn.
Op het gehele eiland Kos is Kefalos bovendien één van de grotere plaatsen. Het ligt in het zuidwesten van het eiland op een berg. Vanuit dit dorpje heb je dan ook een magnifiek uitzicht over de omgeving. De prachtige landschappen vallen daarbij op, maar ook de omliggende plaatsjes Kamari en Ornia.

Alle bezienswaardigheden Kefalos

Plan jij binnenkort ook een bezoek aan Kefalos? Onderstaande bezienswaardigheden zijn een aanrader om eens te bekijken.

Rijden naar Kefalos

Kefalos Hotels

Op Kos is Kefalos zeker niet de populairste bestemming. Opvallend genoeg kun je in en rondom deze plaats wel uit heel veel hotels kiezen. In totaal kun je uit meer dan 40 verschillende accommodaties kiezen. Het gaat hierbij in de meeste gevallen om appartementen, maar je kunt ook uit iets minder dan 20 hotels kiezen. Deze hotels zijn over het algemeen echt van alle gemakken voorzien. De hotels zien er netjes uit, zijn schoon, beschikken over veel faciliteiten en hebben een fraaie ligging. Mocht je een Kefalos hotel willen boeken, moet je goed naar de exacte ligging kijken. Sommige hotels liggen echt pal aan het strand, terwijl andere hotels op zo’n 700 meter afstand (of meer) liggen.

Bij de meeste hotels in Kefalos vind je één of meerdere zwembaden. Heerlijk als je gek bent op het nemen van een verfrissende duik. Overigens is het in de meeste hotels niet mogelijk om voor een all inclusive formule te kiezen. Mocht je wens daar wel naar uit gaan, kun je beter voor één van de andere plaatsen op Kos kiezen. Heb je een geweldig hotel in Kefalos gevonden? Als je eenmaal in dat hotel bent, is het aan te raden om een wandeling in de buurt van het hotel te maken. Grote kans dat je binnen de kortste keren prachtige landschappen aantreft.

Bekijk aanbiedingen voor Kefalos

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Kefalos

Vakantie Kefalos

Ten opzichte van andere steden is Kefalos niet super populair onder toeristen. Opvallend, aangezien de stad het nodige te bieden heeft. De stad heeft echter geen toeristisch centrum. Wat dan wel weer uniek aan de stad is, is de hoogte van de stad. Doordat de stad op een berg gelegen is, is het één van de hoogstgelegen plekken op heel Kos. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, geniet je vanuit Kefalos daardoor van een waanzinnig uitzicht.
Als je op Kos op vakantie bent, is het zeker leuk om een dagje naar Kefalos toe te gaan. Je kunt bijvoorbeeld van het uitzicht genieten, je kunt naar de oude burcht in Kefalos toe gaan en je kunt heerlijke door de smalle straatjes in het centrum heen struinen. Mocht je gek op wind en windsurfen zijn, ben je in de Kefalos-baai aan het juiste adres.
Nog een leuk detail over deze plaats: vroeger was Kefalos de hoofdstad van Kos. Zoals je mogelijk weet, is die eretitel nu door Kos Stad ingenomen. Desondanks is Kefalos op het eiland nog steeds een belangrijke plaats.