De leukste plekken om uit te gaan op Kos

Veel mensen vinden het heerlijk om op Kos even tot rust te komen. Om lange nachten te maken, om overdag lekker te relaxen en om mooie momenten te beleven. Vind jij het op vakantie óók leuk om op stap te gaan? Dan heb je daar op Kos meer dan voldoende mogelijkheden voor. In dit artikel bespreken wij de leukste plekken om uit te gaan op het Griekse eiland Kos.

Kos-Stad

De beste plek om uit te gaan, is zonder enige twijfel Kos-Stad. In de hoofdstad van Kos vind je tal van leuke discotheken, barretjes en clubs. Dit geldt met name voor de straten Navklirou en Diakou.

Enkele leuke clubs hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Hamam: een prachtige club die gevestigd is in een oud badhuis
  • Kalua: een unieke openluchtdisco
  • Fashion Club: dit is één van de oudste clubs van heel Kos

Wil je naar een bar toe gaan waarin veel Nederlands aanwezig zijn? Dan zijn onder meer Saloon Tex, Camel Bar en Cactus Saloon aan te raden.

Kardamena

Niet alleen in Kos-Stad vind je veel clubs, maar ook in Kardamena. Dit stadje is kleiner dan Kos-Stad, maar beschikt wel over een bruisend uitgaansleven. Naast Kos-Stad is deze plaats een aanrader als je graag wilt stappen op vakantie. In dit uitgaansleven kom je vooral Britten tegen; Kardamena is onder Britten een populaire bestemming op Kos.

In Kardamena zijn onder meer Zoom, Status, Starlight en Downton populaire clubs. Je kunt ook naar één van de vele bars toe gaan, waaronder H20 en 5th Avenue.

Uitgaan op Kos

Voor het uitgaan op Kos zou je in Kos-Stad of Kardamena moeten gaan. Houd in ieder geval goed rekening met de tijd op Kos. De Grieken zijn het gewend om tot laat te tafelen, waardoor het uitgaansleven relatief laat op gang komt. In Kos-Stad komt het uitgaansleven rond 23:00 uur pas op gang.

Ga je in Kardamena stappen? Dan kun je al veel eerder uit je bol gaan. De aanwezige Britten beginnen immers graag zo vroeg mogelijk met stappen. Let dus goed op als je wilt gaan stappen op Kos of andere Griekse eilanden. Uitgaan is niet overal hetzelfde, maar verschilt per eiland en plaats.