Dit is de beste periode voor een vakantie naar Kos

Ben je van plan om binnenkort een bezoek te brengen aan het Griekse eiland Kos? Dan doe je er verstandig aan om in de periode van juni tot en met september naar Kos toe te gaan.

Juni tot en met september

Op Kos heerst een warm mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme en droge zomers; de temperaturen zijn in de maanden juni, juli, augustus en september hierdoor heerlijk te noemen. De temperaturen lopen hoog op, waardoor je ongetwijfeld nóg meer geniet van je heerlijke vakantie.

Voorjaar en najaar

Hoeft de extreme warmte niet zo van jou? Of wil je op het eiland ook actieve dingen kunnen ondernemen? Dan kun je het beste in het voor- of najaar naar Kos toe gaan. In het voor- en najaar is het niet overdreven warm, waardoor deze perioden zich prima lenen voor een actievere vakantie.

Wat de beste reisperiode voor Kos is, hangt grotendeels van je eigen voorkeuren af. Mocht je aan de vakanties gebonden zijn, geniet je hoe dan ook van lekker weer. In de meivakantie is het aangenaam weer, terwijl het zomers al helemaal lekker weer is. Pak je koffer met strandlaken, zwembroek/bikini en zonnebril maar alvast in.