Een dagje winkelen op Kos? Hier moet je zijn

Wil je tijdens je vakantie op Kos graag een dagje shoppen? Dan is het goed om te weten dat je dit niet kunt vergelijken met het winkelen in Nederland. Als je in ons land door een grotere stad loopt, kom je al snel bijvoorbeeld een winkel van H&M of Zara tegen. Dit is op Kos absoluut niet het geval.

Wat je dan wel op Kos aantreft? Op Kos moet je het vooral hebben van kleinere winkels en van leuke markten. Vooral op de markten is het heerlijk om rond te struinen en leuke producten te bekijken.

Leukste markten op Kos

Nagenoeg elke dag is op Kos wel een leuke markt te vinden. Hoogtepunt hiervan is ongetwijfeld de markthal Agora. Deze markthal is dagelijks geopend en herbergt tal van winkeltjes. In deze winkeltjes koop je onder meer souvenirs, leuke hebbedingetjes en lokale specialiteiten.

Kos-Stad

Gaat je voorkeur uit naar een ‘echte’ winkelstraat? Dan kom je al snel in de hoofdstad van dit eiland uit. In Kos-Stad vind je onder meer de El Venizelou Street; in deze straat vind je allemaal leuke winkels voor schoenen en sieraden.

Wil je unieke Griekse kleding kopen? Dan kun je het beste naar de Apellou Street toe gaan. Tot slot is de Kanari Street een prima optie als je leuke souvenirs voor de thuisblijvers wilt kopen.

Kleine winkeltjes in badplaatsen

Verblijf je in één van de badplaatsen? In de badplaatsen vind je altijd wel meerdere kleinere winkeltjes. Dit zijn echter geen winkeltjes waar je uren kunt shoppen. Het zijn vooral winkeltjes waar je leuke hebbedingetjes kunt kopen.