Dit zijn de perfecte plekken met kinderen op Kos

Heb je een heerlijke vakantie naar Kos geboekt voor het hele gezin? Grote kans dat jij en je partner je heerlijk vermaken op dit prachtige eiland. Je wilt echter ook dat je kinderen het naar hun zin hebben op dit eiland.

Om dát voor elkaar te krijgen, zou je goed na moeten denken over de accommodatie. Is het wel zo verstandig om met je kinderen in een luxe hotel te verblijven? Of kun je beter voor een laagdrempeligere accommodatie kiezen? Het is hoe dan ook fijn als er bij de accommodatie een animatieteam aanwezig is, of dat er andere leuke activiteiten voor de kinderen zijn.

Verder zou je goed naar de ligging van de accommodatie moeten kijken. Veel gezinnen met kinderen geven de voorkeur aan een accommodatie vlakbij het strand. Daar zijn er gelukkig méér dan voldoende van op dit eiland.

De onderstaande locaties lenen zijn in iedere geval erg leuk als je met kinderen reist.

Kos Natural Park

Dit is zonder twijfel één van de leukste plekken op Kos voor kinderen. Dit nationale park is niet echt een dierentuin, maar komt meer in de buurt van een kinderboerderij. Op deze kinderboerderij lopen onder meer eenden, konijnen, schapen en geiten rond. Erg leuk voor je kind om deze dieren te ‘ontmoeten’.

Tip: ontdek ook de directe omgeving rondom dit nationale park. Zo is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan het dorpje Zia. Dit is één van de leukste dorpjes van heel het eiland.

Kos-Stad

Als je kinderen al iets ouder zijn, is het aan te raden om naar Kos-Stad te gaan. Je kunt heerlijk door deze stad wandelen, een ijsje eten, genieten van de mooie gebouwen en leuke foto’s maken. Voor de jongere kinderen is dit iets minder geschikt; voor hen is het wellicht te zwaar om lang door de stad te lopen. In dat geval kun je uiteraard ook nog gebruikmaken van de wandelwagen.

Strand

Grote kans dat je kinderen het liefst veel tijd op het strand doorbrengen. Aangezien Kos een eiland is, vind je meer dan genoeg stranden op dit eiland. Ons advies is om meerdere stranden uit te proberen.

Kinderen vervelen zich relatief snel en zijn gek op variatie. Door dagelijks naar een ander strand toe te gaan, geef je hen deze variatie. Bovendien zijn de stranden op dit eiland erg verschillend van elkaar. Erg leuk dus om meerdere stranden te bezoeken.

Waterparken

Op het eiland Kos vind je meerdere waterparken. Sommige van deze waterparken horen bij een hotel, maar andere waterparken zijn open voor iedereen om te bezoeken. Dit geldt onder meer voor het Aquatica Waterpark; dit park is erg leuk voor jongere- én oudere kinderen.

Ook het Lido Water Park is een aanrader. In dit waterpark zijn maar liefst 12 zwembaden te vinden. Bovendien ligt het Lido Water Park niet al te ver van Kos-Stad af. Je kunt een bezoekje aan dit waterpark dus prima combineren met een bezoekje aan de hoofdstad van Kos.

Tip: is je kind niet zo gek op een waterpark? Dan is het wellicht leuker om één van de warme waterbronnen op Kos te bezoeken.