Dit kun je in één dag zien op Kos als je een auto huurt

Ga je binnenkort van een lekkere vakantie op Kos genieten? En vind je het leuk om tijdens je vakantie het nodige te doen en te zien van de bestemming? Dan is het op Kos aan te raden om een auto te huren. Het openbaar vervoer op Kos is op zich oké, maar met een huurauto geniet je van veel meer vrijheid. Indien je een huurauto hebt, kun je onderstaande bezienswaardigheden in één dag zien/bezoeken.

Warmwaterbronnen

Op meerdere plekken op dit eiland vind je warmwaterbronnen terug. Dit zijn unieke bronnen vlakbij de zee waarin het water heerlijk warm is. Leuk om eens te bezoeken, maar nog leuker om je eens onder te dompelen in het warme water. Volgens de mythen zorgt dit water zelfs voor een verlichting van pijn.

Kos-Stad

Als je een huurauto hebt, zou je zeker een bezoekje aan Kos-Stad moeten brengen. Dit is de gezellige hoofdstad van het eiland. In deze hoofdstad vind je fraaie gebouwen, gezellige pleintjes en pittoreske straatjes. Het is heerlijk om door deze stad te slenteren en lekker te dineren. Ga daarom aan het einde van de dag met je huurauto naar deze stad toe.

Asklipieion

Dat Kos niet alleen maar zon, zee en strand te bieden heeft, blijkt uit Asklipieion. Dit is de bekendste en belangrijkste archeologische vindplaats van Kos. Je ziet in dit gebied prachtige ruïnes uit de verre oudheid. Vanaf deze plek geniet je bovendien van een onvergetelijk uitzicht.

Zia

Eén van de mooiste plekjes van heel het eiland Kos. Dat is één van de manieren waarop het dorpje Zia omschreven kan worden. Volgens toeristen is dit het mooiste en gezelligste dorpje van Kos, onder meer vanwege de Byzantijnse kerk.

Wat minstens net zo mooi is, is het uitzicht vanuit dit dorpje. Je kijkt uit over een prachtige vallei; ga hiervoor zéker naar Sunset Balcony. Vanaf dit uitzichtpunt geniet je ook van de fraaie zonsondergang.

Alikes

Vind je het leuk om fraaie natuurgebieden te ontdekken? Dan is het op Kos aan te raden om naar Alikes toe te rijden. Dit is een indrukwekkend zoutmeer vlakbij de populaire badplaats Tigaki. Dit zoutmeer is niet kunstmatig aangelegd, maar is door een natuurlijk fenomeen ontstaan. Leuk om te bekijken én leuk om in de regio rond te rijden. Rondom dit zoutmeer vind je prachtige flora en fauna.

Kéfalos

Op het eiland Kos zijn allerlei leuke stadjes te vinden. Eén van de leukste plekjes volgens velen is het schiereiland Kefalos. Dit is een prachtig eiland waarop je allerlei verborgen strandjes en baaien vindt. Je kunt hier heerlijk tot rust komen, maar je kunt ook de pracht en praal van het schiereiland met je huurauto ontdekken.

Stap in je huurauto, rijd naar Kefalos en beleef hier een heerlijke tijd. De baai van Kefalos is gelegen in het zuidwesten van Kos, is prachtig en is een geliefde plek onder watersporters. De wind staat bij deze baai vaak gunstig, waardoor veel windsurfliefhebbers naar deze plek toe trekken. Vanaf de baai van Kefalos kijk je uit over een fraai eiland; Agios Nikalaos.

Pyli

Een bezoekje aan het bergdorpje Pyli is ook een aanrader. In dit dorpje proef je het Griekse authentieke leven op een unieke manier. Breng en bezoek aan een Griekse taverne, ga naar de heuveltop en geniet van het middeleeuwste kasteel. Bij dit kasteel zijn ook nog drie oude kerkjes te vinden.

Paradise Beach

Tot slot kan een bezoekje aan het populairste strand van Kos niet ontbreken. Paradise Beach is gelegen in het zuiden van Kos en is een waar paradijs. Zorg dat je hier op tijd bent, aangezien het parkeren van de auto anders lastig kan zijn.