5 redenen om naar Kos op vakantie te gaan

Twijfel je tussen meerdere zonbestemmingen voor je komende vakantie? Er zijn 5 belangrijke redenen waarom veel mensen voor Kos kiezen. Mogelijk zijn deze redenen ook voor jou dé reden om een vakantie naar Kos te boeken.

1. Heerlijk weer

Op dit Griekse eiland heerst een mediterraan klimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door warme en droge zomermaanden, waardoor je van lekker weer verzekerd bent. De hoeveelheid zonuren per dag is indrukwekkend, evenals het gebrek aan regen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je vakantie in het water valt.

2. Vriendelijke mensen

Op Kos ziet men de voordelen van het toerisme absoluut in. Dat merk je onder meer aan de gastvrijheid van de Grieken op dit eiland. Je wordt met open armen ontvangen, men is je graag van dienst en je hebt echt het gevoel dat je op vakantie bent.

In onze ogen is dit een onderschat voordeel van Kos. Op veel andere toeristische plekken is alles té toeristisch, maar op Kos is er juist sprake van een unieke gastvrijheid.

3. Veel te doen

Wil je tijdens je vakantie lekker tot rust komen? Dat is natuurlijk goed mogelijk op Kos. Maar je wilt tijdens je vakantie ook wat zien en doen. Je kunt op Kos veel leuke plaatsen bezoeken, zoals Kos-Stad. Er zijn op Kos veel leuke bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Je kunt ook van de prachtige natuur genieten en naar de warmwaterbronnen toe gaan. Voor jong en oud is voldoende te zien, te doen en te beleven op dit eiland.

4. Keuze uit veel accommodaties

Op Kos heb je de keuze uit veel accommodaties. Heel veel accommodaties zelfs. Het gaat hierbij om verschillende soorten accommodaties, zoals een luxe hotel, een vakantiepark of een appartementencomplex. Per soort accommodatie kies je ook nog eens uit heel veel varianten.

5. Betaalbaar

Op Kos is het leven relatief betaalbaar. Uiteraard kost een vakantie altijd een hoop geld, maar relatief gezien vallen de prijzen op dit eiland erg mee. Hierbij geldt wel dat je het zo gek maken als je zelf maar wilt. Mocht je gek op luxe zijn, vind je dit ook voldoende op dit eiland. Je kunt een vakantie op Kos zo duur maken als je zelf wilt.