Weekendje weg met vriendinnen? Dit is de top 3 van onze redactie!

Op zoek naar de perfecte locatie voor een gezellig weekendje weg met je vriendinnen? Dan ben je hier op je juiste plek. Europa biedt veel mooie plekken waar je een fijne en leuke tijd kan hebben samen met je vrienden. Of het nu shoppen is of genieten van de mooie gebouwen en uitzichten of dat je heerlijk ergens op een strand gaat liggen. In deze blog lichten we een aantal populaire bestemmingen uit waar je graag met je vriendinnen heen wilt.

1.  Kos

Kos is een Grieks eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden, mooie dorpjes en gebouwen met een levendige sfeer. Een eiland dat veel activiteiten biedt naast de natuurlijke rust en natuur. Erg populair onder toeristen. Hier een lijstje met een paar activiteiten

 1. Architectuur bewonderen
 2. Stranden bezoeken
 3. Zwemmen
 4. Het nachtleven ontdekken
 5. Wandelen door de natuur
 6. Traditionele dorpen bezoeken
 7. Shoppen in de stad
 8. Boottochten maken
 9. De Griekse keuken ontdekken

Dit zijn nog maar een paar leuke activiteiten. De activiteiten die je gaat doen zijn natuurlijk geheel afhankelijk van jullie voorkeuren en interesses. Het enige wat je mee hoeft te nemen in je weekend tas dames is kleding, hygiëne producten, persoonlijke verzorging, schoenen, andere kleding en een extra tasje zoals een rieten tasje voor strandspullen of voor boodschappen.

2. Barcelona

Barcelona is een mooie stad waar veel mensen vaak heen gaan op vakantie. Maar ook werkgerelateerde bezoeken. Het is een stad waar veel handel verkeer in zit over de hele wereld, maar ook een stad die bruist van de toeristen. Er zijn vele activiteiten te doen die jij en jouw vriendinnen hoe dan ook leuk zullen vinden.

 1. Bezoeken van het Picasso museum
 2. Naar het strand
 3. Bezoek het voetbal stadion
 4. Maak kennis met het nachtleven
 5. Wandelen over La Rambla
 6. Bewonder de parken
 7. Lekker eten op 1 van de vele terrasjes

Naast deze activiteiten zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen. Dit is helemaal afhankelijk van jullie voorkeuren en interesses.

3. Praag

Een stad vol geschiedenis, kleur, sfeervolle pleinen en prachtige architectuur. Net als elke andere grote stad is hier ook weer van alles te beleven om er een gezellige tijd van te maken. Naast de lijst met activiteiten is er uiteraard nog veel meer te beleven dan dat, vooral als je vaker in een bepaalde stad komt, vind je vaak weer een aantal activiteiten die zeker ook een toegevoegde waarde hebben aan je weekendje weg.

 1. Bezoek het oude stadsplein
 2. De Karelsbrug bezoeken
 3. Het wenceslausplein voor het shoppen
 4. Letná park om in de wandelen
 5. Ga de markten en winkelstraten op
 6. Praagse opera en nationale theater
 7. Heerlijke eten in de vele restaurants

Andere locaties

Naast deze 3 mooie plekken zijn er natuurlijk nog veel meer locaties waar je echt even een kijkje kan maken zoals

 1.  Edinburgh (Schotland)
 2. Rome (Italië)
 3. Oslo (Noorwegen)
 4. Santorini (Griekenland)
 5. Malta
 6. Monaco
 7. Reykjavik (IJsland)
 8. Ibiza

Een paar dagen weg met vriendinnen is iets wat je natuurlijk niet elke week doet, dus maak er een leuke en gezellige tijd van zodat het een herinnering voor het leven blijft.