Fietsen door Kos? Een echte aanrader

In de afgelopen jaren heeft het toerisme op Kos hoogtijdagen gevierd. Meer en meer mensen trokken naar Kos toe voor een heerlijke vakantie, waarbij het de verwachting is dat dit in de komende jaren het geval blijft.

Om daar op in te spelen, heeft Griekenland fors geïnvesteerd in Kos. Dit is onder meer terug te zien aan de nieuwe fietspaden op dit eiland. Met deze fietspaden probeert men om het bezoeken van de meest fraaie plekjes nóg laagdrempeliger te maken.

Fiets huren

Wil je de fraaiste plekjes van Kos ontdekken? Als je ondertussen ook graag actief bezig bent, is het huren van een fiets absoluut aan te raden. Je kunt de fietsen tegenwoordig bij veel verhuurders huren, dus maak een goede vergelijking voor jezelf. De ervaring leert in ieder geval dat de huurtarieven behoorlijk verschillen.

Waar ga je naar toe?

Heb je eenmaal een fiets gehuurd? Dan is het aan te raden om een route uit te stippelen. De verhuurder van de fietsen helpt je hier maar al te graag bij. Zij voorzien je van belangrijke informatie en van handige tips.

Tips voor het fietsen op Kos

  • Houd rekening met de hoogteverschillen. Het eiland van Kos is in bepaalde regio’s volledig vlak, maar is op andere regio’s behoorlijk heuvelachtig.
  • Let heel goed op. Op Kos zijn veel toeristen aanwezig die bijvoorbeeld een auto of scooter huren. De ervaring leert dat lang niet alle toeristen even goed opletten. Let daarom zelf op je fiets wel héél goed op.