Zia

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Veel verscholen parels uit het verleden zijn door de jaren heen ontdekt geworden op Kos. Eén van de mooiste voorbeelden van zo'n parel is ongetwijfeld Zia. Dit prachtige en bovendien zeer gezellige bergdorpje is gelegen op 14 kilometer van Kos-stad. In eerste instantie ontdekten toeristen vooral de mooie weg die je van Kos-stad via Asklepieion naar de hellingen van de berg Dikeos brengt. Eenmaal men een beetje verder durfde te reizen ontdekte ze Zia, het meest betoverende plaatsje van het toeristische eiland Kos.

 

Gezelligheid troef
Er zijn verschillende goede redenen aan te halen waarom we je willen aanraden om even Zia te ontdekken tijdens je vakantie op Kos. Wanneer je even doorheen deze plaats wandelt zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat er hier bijzonder veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de nodige kleuren. Hierdoor krijgt het plaatsje een gezellige en warme aanblik, al willen we daarmee uiteraard niet zeggen dat het hier anders koud is! Hoe dan ook, Zia biedt voor nagenoeg iedereen wat wils. Voor zowel de liefhebber van winkelen als reizigers die het fijn vinden om eens lekker te gaan eten heeft deze plaats meer dan voldoende te bieden.

Fantastisch uitzicht
Hoewel Zia door de toename van het toerisme een belangrijk deel van haar authentieke uitstraling is kwijtgeraakt is het nog steeds een absolute aanrader om deze plaats te ontdekken, al was het maar om van het uitzicht op de omgeving te kunnen genieten. Het is op veel plaatsen op Kos mogelijk om schitterende panoramafoto's te maken, maar enkele van de mooiste worden toch vanaf deze locatie geschoten. Het is mede omwille van deze reden dat een bezoek aan Zia in principe altijd op het programma staat van reisorganisaties en mensen die graag een excursie willen boeken. Wil je ook graag genieten van een subliem uitzicht over de mooiste delen van het eiland Kos? In dat geval is een bezoekje brengen aan Zia in ieder geval een absolute aanrader!

Romantische bestemming
Zia is gelegen op een hoogte van 350 meter. Het is mede door deze hoogte dat er genoten kan worden van dergelijke fantastische uitzichten. Wanneer je op zoek bent naar een romantische plaats op het Griekse eiland Kos, dan is het beslist de moeite waard om Zia te ontdekken. Deze locatie wordt namelijk geroemd om haar fantastische zonsondergangen. Neem gerust ook een dekentje met een hapje en een drankje mee, want het is moeilijk om deze plaats zomaar te verlaten. Hoe dan ook, heb je iets bijzonders te vieren als koppel of wil je gewoon even lekker romantisch doen? In dat geval is het beslist de moeite om deze bijzondere locatie even met een bezoekje te vereren.