Het weer op Kos

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Eén van de belangrijkste redenen waarom zoveel reizigers er ieder jaar opnieuw voor kiezen om op vakantie te gaan naar Kos gaat schuil in het heerlijke klimaat. Kos beschikt dan ook over een warm mediterraan klimaat dat er voor zorgt dat de zomers hier niet zomaar warm, maar soms broeierig heet kunnen zijn. Tijdens de wintermaanden is het gelukkig een stuk koeler op het eiland en ook de regen doet dan haar werk. Helaas zorgt dit er wel voor dat Kos nooit is terug te vinden op een lijstje met winterzonbestemmingen. Kies je er voor om tijdens de zomermaanden naar Kos af te reizen? In dat geval doe je er goed aan om ergens aan de zee te verblijven. De verkoelende zeewind zal je namelijk zeker en vast kunnen gebruiken!

  

Wanneer is de kans op regenval het grootst?
Tijdens de zomermaanden valt er op het Griekse eiland Kos eigenlijk nauwelijks regen. Vaak verlopen de zomers zelfs geheel droog zonder dat er ook maar een spatje uit de lucht valt. De natste maanden zijn ongetwijfeld de wintermaanden (december tot en met februari). Vanaf maart nemen de neerslagkansen langzaam maar zeker af, maar ook dan blijven enkele regenbuien nog in de lucht hangen. Ook tijdens de maand april valt er met zo'n 6 regendagen per maand nog wat neerslag. Vanaf mei wordt de kans op regen aanzienlijk teruggedrongen. Dan is er sprake van zo'n 3 regendagen per maand terwijl dat er in de maand juni slechts 1 meer is. Wanneer je echt alleen maar naar Kos komt om een bruin kleurtje te krijgen is het dan ook altijd het interessantst om je vakantie te boeken tijdens de maanden juni, juli, augustus en september.

Actueel weerbericht
Eén van de belangrijkste redenen voor reizigers om een vakantie te ondernemen naar Kos gaat schuil in het sublieme klimaat. Om er zeker van te zijn dat je namiddagje zonnen niet letterlijk in het water valt is het altijd een goed idee om het actuele weerbericht in het oog te houden. Hoewel er tijdens de zomermaanden zoals eerder aangegeven nauwelijks tot geen regen valt is dat in het voor- en najaar soms wel het geval. Ben je op zoek naar de actuele weersvoorspelling voor Kos voor de volgende dagen? Je vindt ze hier!