Op uitstap naar Turkije

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Op zoek naar een goedkoop en goed hotel in Turkije? 

Wie op Kos verblijft zal op heldere dagen zomaar even een blik kunnen werpen op de Turkse kust en meerbepaald de stad Bodrum. Het is vanuit Kos dan ook op een eenvoudige manier mogelijk om in amper één uur tijd op Turkse grond te staan. De veerboot vertrekt vanuit de haven van Kost-Stad en meert terug aan in de haven van Bodrum. Dit traject duurt zoals daarnet reeds aangehaald slechts één uur.

 

Voor wie op Kos verblijft is een bezoekje aan Bodrum dus slechts een kleine stap, maar waarom zou u naar Bodrum gaan? Bodrum is één van de populairste badplaatsen van Turkije en heeft alles naar wat de toerist op zoek is. Bodrum is echter niet alleen zon, zee, strand en uitgaan, maar heeft eveneens op cultureel vlak de bezoekers wat te bieden. Denk hierbij aan de fundamenten van het Mausoleum van Halicarnassus (zo werd Bodrum vroeger genoemd), De Petrusburcht en een Grieks theater.

De kosten voor een retourvaart zijn sterk afhankelijk van de periode waarin u gebruik maakt van deze diensten, maar variëren steeds tussen de 30 en 50 euro. Normaal dient u voor Turkije een visum te hebben, maar in dit geval ligt het anders. U krijgt bij aankomst in Bodrum een documentje met een stempel dat voor één dag geldig is en dat u terug dient in te leveren bij vertrek terug naar Kos. Zorg er in ieder geval voor dat je dit document niet verliest en dat u steeds in het bezit bent van de nodige identiteitsdocumenten!

- Hotels in Turkije
- Vakantie Turkije