Transport

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Met het vliegtuig:
Vanuit Nederland en België vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Kos. Hoewel er vooral in het hoogseizoen enkele rechtstreekse vluchten zijn, gaan de meeste vluchten naar Kos via een tussenlanding op Athene. Verschillende maatschappijen kiezen er echter voor om hun vlucht via bijvoorbeeld Cyprus te laten vliegen. Deze beslissing wordt genomen aan de hand van de bezetting van de verschillende vluchten of vliegtuigen.

Vanuit Nederland en België vliegen onder andere de volgende maatschappijen naar Kos: Thomas Cook Airlines, Transavia.com, Jetairfly, Brussels Airlines, Aegean Airlines en Olympic Air. Een rechtstreekse vlucht vanuit België of Nederland naar Kos duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Een vlucht met een tussenstop in Athene doet er ongeveer drie kwartier tot een uur langer over.

 

Taxi's en huurauto's:
Er zijn verschillende taxidiensten op Kos die vooral hun werk vinden in het van en naar de luchthaven brengen van toeristen. In principe wordt er voor excursies door toeristen meest gekozen voor een huurauto, ook al zijn ook andere transportmiddelen zoals een fiets of scooter perfect mogelijk. De afstanden zijn niet bijzonder groot zodat u op deze manier vaak meer te zien krijgt dan wanneer u vanuit een auto moet toekijken.

Te voet:
Kos is in principe een eiland dat je perfect (deels) te voet of met de fiets kan afleggen. Het eiland is immers slechts 40 kilomter bij 8 kilometer groot. In Kos-stad is het eveneens mogelijk om scooters te huren om het eiland mee te verkennen. Hou er rekening mee dat er in Griekenland voor het besturen van een bromfiets een zogenaamd bromfietscertificaat nodig is.