Tigaki

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Tigaki is zonder enige twijfel één van de bekendste plaatsen op het eiland Kos. De plaats is terug te vinden op amper 11 kilometer van de hoofdstad Kos-stad en beschikt over enkele van de meest bezochte stranden op het eiland. Ondanks de enorme populariteit van Tigaki moet het gezegd dat het plaatsje slechts over een beperkte omvang beschikt. De interesse die is opgewekt bij toeristen heeft er wel voor gezorgd dat er door de jaren heen heel wat winkeltjes, restaurants en bars zijn verschenen. Dit alles zorgt er voor dat het één van de meest levendige plaatsen op het eiland is geworden. Ook het plaatselijke strand is goed georganiseerd en en biedt je als reiziger tal van mogelijkheden aan om te watersporten.

Ligging van Tigaki
Zoals in de inleiding reeds aangegeven is Tigaki terug te vinden op nauwelijks 11 kilometer van Kos-stad. Dit zorgt er voor dat veel mensen die in de hoofdstad verblijven er maar wat graag voor kiezen om deze locatie even te gaan ontdekken. Bij aankomst in het dorpje zal je opmerken dat deze op zich vrij weinig voorstelt. Het is klein en beschikt centraal over een rotonde met daar rond een aantal straten met restaurants en accommodaties. Ook de meeste winkels zijn hier terug te vinden. Wat meteen wel opvalt is dat het hoofdstrand van Tigaki veel breder is dan de meeste andere stranden die er op het eiland zijn terug te vinden. Hierdoor beschikken toeristen over veel meer ruimte, hoewel het tijdens de hoogdagen van het seizoen ook hier gewoon erg druk kan zijn.

Zoutpan van Tigaki
Hoewel er in Tigaki en de directe omgeving niet zoveel interessante bezienswaardigheden zijn terug te vinden is er toch de bekende zoutpan van de streek. Op deze zoutpan werd vroeger zout gewonnen, maar tegenwoordig is het een natuurreservaat en één van de populairste bezienswaardigheden van het eiland om te bezoeken. In het winterseizoen is dit de perfecte plaats om vogels en flamingo's te spotten. Ook wanneer je nog vroeg in het seizoen naar deze plaats af komt gezakt is de kans groot dat je er nog enkele kan spotten. Tijdens de zomer zijn er doorgaans nauwelijks te zien. Wanneer je er speciaal voor kiest om naar Tigaki te rijden om flamingo's te gaan spotten is het aan te raden om de lokale inwoners te vragen waar je ze het best kan spotten.

Ruim aanbod aan accommodaties
De toeristische infrastructuur is bij de meeste, populaire badplaatsen op Kos uitstekend te noemen. Hetzelfde kan ook gezegd worden van Tigaki. Het is opvallend dat er een zeer grote diversiteit in het lokale aanbod aan accommodaties zit. Je kan hier dan ook niet alleen prachtige, zeer luxueuze accommodaties terugvinden, maar ook een gewoon eenvoudig hotel voor enkele tientallen euro's per nacht is geen enkel probleem. Wanneer je er voor kiest om te verblijven in Tigaki raden we je aan om even de hotels Tigaki of appartementen Tigaki pagina's te bezoeken hier op deze website. Op deze pagina's is een mooi overzicht terug te vinden van enkele van de beste accommodaties die er zijn terug te vinden.