Stranden van Kos

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Kos is één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. U zult er dan ook niet vreemd van opkijken wanneer we u zeggen dat er op het eiland heel veel mooie stranden terug te vinden zijn. Op deze pagina geven we u een uitgebreid overzicht van de belangrijkste en mooiste stranden die op het eiland terug te vinden zijn. We proberen alle stranden van Kos ook even in detail te bespreken zodat u voor uzelf kunt uitmaken of het strand in kwestie al dan niet interessant is voor u.

 

Paradise Beach
Het strand Paradise Beach van het eiland Kos is niet alleen een mooi, maar tevens een kindvriendelijk strand. U kunt hier naar hartelust een volledige dag genieten van de steeds aanwezige Griekse zon. Wanneer u gebruik maakt van dit strand kunt u tevens kiezen uit enkele leuke watersporten en kunt u tevens gebruikmaken van de verschillende tavernes die zich hier bevinden. Wanneer u op dit strand ligt kunt u soms een heel merkwaardig verschijnsel waarnemen. Af en toe komen er namelijk belletjes naar boven in het water. Deze belletjes zijn het gevolg van de vulkanen die hier onder het water terug te vinden zijn. Wees niet bang, de vulkanen zijn als vanzelfsprekend reeds lange tijd niet meer actief.

Marmari Beach
Marmari Beach is het strand van de toeristisch interessante regio van Marmari. Het betreft een prachtig, lang wit strand waaraan het heerlijk vertoeven is. Vooral tijdens het hoogseizoen kan het hier omwille van de populariteit van het strand wel vrij druk worden. Wanneer u na een dagje aan het strand nood heeft aan iets lekkers om te drinken en / of te eten, dan kunt u er voor kiezen om even op de boulevard rond te hangen. Deze bevindt zich in de directe omgeving van het strand zodat u niet ver hoeft te stappen.

Tarzan Beach
Het strand Tarzan Beach is één van de bekendste stranden van het eiland Kos. Deze bekendheid heeft het misschien wel vooral te danken aan zijn ligging in Kos-stad. Tarzan Beach is voor iedereen een leuk strand om op te vertoeven, al moeten we misschien wel toegeven dat dit strand zich toch vooral richt op jongeren. Leuke muziek is hier een hele dag lang te horen en de lekkere drankjes worden geserveerd tot aan uw ligstoel. Wilt u na een leuk dagje aan het strand meteen het uitgaansleven induiken? Dat is vanwege de ligging als vanzelfsprekend geen enkel probleem!

Pserimos
Pserimos is eigenlijk geen echt strand, maar zelfs een compleet en haast onbewoond eiland. Wanneer u op zoek bent naar rust in een paradijselijke omgeving, dan is een bezoekje brengen aan het voor de kust van Kos gelegen eilandje Pserimos misschien voor u wel interessant. Hoewel er iedere dag opnieuw tochten worden georganiseerd vanuit Kos naar Pserimos waan je, je hier toch even op een onbewoond eiland. Dit is een zeer unieke sfeer die veel gasten van Kos maar wat graag eens willen ervaren. Zeker een aanrader.

Enbros Thermae
Ook Enbros Thermae is eigenlijk niet zomaar een strand, in tegendeel. Enbros Thermae is een warmwaterbron welke zich op zo'n 13 kilometer buiten Kos-stad bevindt. U kunt in Enbros Thermae een heerlijk warm bad nemen. Het water van deze bron heeft een constante temperatuur van tussen de 40 & 50 graden. In het water van de bron is zwavel terug te vinden wat natuurlijk erg goed is voor het verhelpen van verschillende lichamelijke kwalen. In ieder geval, een bezoekje aan Embros Thermae is voor gasten van Kos zeker en vast een aanrader.

Miaouli Beach
Miaouli Beach is een klein zandstrand welke zich aan de rand van Kos-stad bevindt. Dit zandstrand is vooral leuk voor jongeren die op zoek zijn naar een bescheiden stukje strand met vooral veel luide muziek en goede ligzetels. Verder zijn hier verschillende bars terug te vinden en beschikt u hier natuurlijk eveneens over de mogelijkheid om één van de verschillende watersporten te beoefenen.

Averof Beach
Averof Beach is een strand dat we terugvinden aan de westkant van Kos-stad. Averof Beach heeft een erg goede reputatie op Kos en ziet er werkelijk subliem uit. Daarnaast kunt u als gast op dit strand genieten van heel veel interessante faciliteiten waaronder natuurlijk opnieuw zeer comfortabele ligbedden en parasols.

Harem Beach
U hoeft niet meteen rare dingen te gaan denken bij het horen van de naam van dit strand. Harem Beach is een geweldig strand waar een beetje een alternatieve sfeer heerst. Hier kunt u nog wegdromen en waant u zich even in een sprookje van duizend & één nacht. De waterpijp is hier immens populair en absoluut het proberen meer dan waard.

Woodstock
Woodstock is een fijn en relaxed strand waar u onder het genot van fijne muziek terug wordt gestuurd in de tijd. Dit strand is dan ook absoluut een warme aanrader voor iedereen die gewoon wil genieten van de Griekse zon en alles wat het eiland Kos zo bijzonder maakt.

 

Ostria Beach
Wanneer u een liefhebber bent van goede, harde en vooral erg luide muziek, dan bent u op Ostria Beach aan het juiste adres. Het hele seizoen door heerst hier een behoorlijk unieke sfeer die vooral jongeren ongetwijfeld zullen weten te waarderen.

Tomato Beach
De meeste stranden op Kos richten zich op muziek en daarmee eigenlijk ook een beetje op een jonge doelgroep. Tomato Beach is dan weer een strand dat vooral populair is bij sporters. Het strand staat immers vooral bekend om de strandvolley die er wordt gespeeld. Hoe dan ook is dit een unieke kans om kennis te maken met andere jongeren / mensen op het eiland.

Lambi Beach
Het strand Lambi Beach is ongetwijfeld het bekendste en vaakst bezochtste strand van het eiland Kos. Lambi is gelegen in het westen van Kos-stad en kreeg van de Europese Unie de bekende Blauwe Vlag. Lambi Beach is vooral populair omdat het een stand is waar iedereen zich op kan uitleven. Het water is er ondiep en schoon, het strand zelf is een pareltje en iedere doelgroep zal hier ongetwijfeld een erg leuke dag beleven. Lambi Beach is in ieder geval een prachtig strand dat haar gebruikers van heel wat mogelijkheden voorziet. Denk hierbij aan diverse watersporten, maar ook lekkere drank wordt hier aangeboden door de vele bars die zich aan het strand bevinden. Ook wie een hapje wil eten komt hier prima aan zijn trekken. In ieder geval is Lambi Beach met recht en rede het populairste strand van het Griekse eiland Kos.

Mylos Beach
Eveneens aan de westkant van Kos-stad vinden we de bar en het strand van Mylos terug. De bar van Mylos staat algemeen bekend als één van de fijnste plekjes op het eiland. Wanneer u op zoek bent naar entertainment en u eveneens een goed live optreden wel weet te waarderen bent u hier op Mylos Beach absoluut aan het juiste adres.

Naftikos Omilos Beach
Het strand Naftikos Omilos Beach is niet alleen een overzichtelijk, maar ook een heel aangenaam, mooi strand welke is gelegen aan de westkant van de stad Kos-stad. Niet alleen Lambi Beach, maar ook Naftikos Omilos Beach werd door de Europese Unie beloond met de inmiddels bekende Blauwe Vlag wat wijst op de kwaliteit van deze locatie.

Atlantis Beach
Atlantis Beach is één van de minst bekende stranden van Kos. Hoewel dit strand eveneens in het westen van Kos-stad is terug te vinden is het gelegen op een rustige plaats. Daarnaast kenmerkt het strand zich door ondiep water waardoor het vrij geschikt is voor kinderen alsook voor mensen die nog niet heel goed kunnen zwemmen.

Psalidi Beach
In het oosten van het eiland Kos vinden we Psalidi Beach terug. De stranden zijn maar liefst 16 kilometer lang en bevinden zich op een korte afstand van Kos-stad. Deze fantastische stranden worden zeer goed onderhouden waardoor ze aan de eisen van de meest veeleisende bezoekers voldoen. Niet alleen het strand is mooi, maar ook de omgeving is absoluut interessant. Er wordt gezegd dat de mooiste hotels van het eiland zich rond dit strand bevinden. Neem dus zeker en vast eens een kijkje nabij Psalidi Beach.

Dimitra Beach
Het strand Dimitra Beach vinden we terug aan de zuid-oostkust van het eiland Kos. Wanneer u in Kos-stad logeert dient u rekening te houden met een korte afstand van ongeveer 8 kilometer tot aan het strand. De typische kleur van het strand wordt verkregen door de nabijheid van het vulkanische eiland Nisyros. Rondom het strand staan verschillende bomen die vooral tijdens de hete zomermaanden voor de nodige beschutting zorgen.