Souvenirs

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Iedereen kent het wel, u bent op reis en wenst de mensen die thuis zijn achtergebleven toch een cadeautje te geven omdat ze u tijdens uw reis zo hebben moeten missen... In Griekenland en zeker op de toeristische eilanden (waaronder dus ook Kos) zijn souvenirwinkeltjes overal wel terug te vinden. Verschillende winkels verkopen u ook graag hun glimmende gouden en zilveren juwelen! Voor het overige bestaat het aanbod aan souvenirs voornamelijk uit de bekende t-shirts en de nodige prullaria uit het Verre Oosten. Ook de wat meer traditionele Griekse producten zijn hier in grote getalen terug te vinden.

Wie een origineel en authentiek aandenken wil meenemen naar huis kan in principe het beste iets nemen uit de Griekse keuken. Kruiden, Griekse dranken, honing, etc. zijn stuk voor stuk zeer populaire souvenirs. Probeer ze ook te kopen in één van de vele kleine en gespecialiseerde winkels en niet in één van de supermarkten. Zo steunt u ook nog eens de kleine zelfstandige. Een extra tip is om eens een bezoek te brengen aan één van de plaatselijke markten. U krijgt er een goed overzicht van de typische, Griekse producten.

 

Wie toch iets meer uit wil geven kan kiezen voor ambachtelijk werk van de enige iconenschilder op Kos of aquarellen en olieverfschilderijen van plaatselijke kunstenaars. Tenslotte is er eveneens een groot aanbod aan Griekse cd's, maar hou er wel rekening mee dat ook deze niet bepaald goedkoop zijn. In de lokale boekhandels is meer dan voldoende keuze aan mooie fotoboeken over het eiland en Griekenland in het algemeen.