Reisadvies

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Algemeen:
Er zijn geen specifieke risico's verbonden aan het ondernemen van een reis naar Griekenland / Kos.

Criminaliteit:
Buitenlandse toeristen zijn in Griekenland en zeker ook op het eiland Kos van harte welkom, vooral omdat de lokale bevolking zich er bewust van is dat de toeristen aanzienlijk bijdragen aan de plaatselijke economie.

Gezondheid:
De medische verzorging op Kos is over het algemeen goed te noemen, maar verschilt toch nog aanzienlijk met de gezondheidszorg in Nederland en Belgiƫ. Hou er ook rekening mee dat de kosten in een ziekenhuis behoorlijk hoog oplopen en er soms zeer lange wachtrijen zijn. Het leidingwater op Kos is in principe drinkbaar, maar over het algemeen wordt toch mineraalwater aangeraden. Er is geen enkele verplichte inenting nodig voor Griekenland. U dient wel dezelfde inentingen als in Nederland te nemen (Hepatitis, Tetanus, etc.) indien u in hygiƫnisch onzekere omstandigheden reist.

Bosbranden:
Hou er rekening mee dat er (vooral in de zomer) vaak bosbranden voorkomen op Kos. Wanneer u de natuur in trekt dient u erg aandachtig om te gaan met vuur en nooit zaken als lucifers of sigaretten zomaar weg te gooien in de natuur. Wanneer u een beginnende bosbrand waarneemt wordt u met aandrang gevraagd contact op te nemen met de toeristische politie of de lokale brandweer.

 

Kamperen:
Hou er rekening mee dat het in Griekenland en dus ook op Kos verboden is om wild te kamperen. Er wordt op Kos (en op de andere Griekse eilanden) meer dan op het Griekse vasteland heel nadrukkelijk op toegezien dat deze regel wordt gerespecteerd. De politie treedt bijzonder streng op tegen wildkamperen onder de vorm van een (hoge) boete en zelfs in bepaalde gevallen een gevangenschap van 24 uur.

Drugs:
Er bestaan in Griekenland en op Kos bijzonder strenge straffen voor drugsbezit. Een drugshandelaar kan door de Griekse rechtbanken zelfs worden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Fotografie:
Hou er rekening mee dat u geen Griekse schepen van de landsverdediging mag fotograferen. Wees ook voorzichtig in musea en vraag vooraf altijd of fotograferen al dan niet is toegestaan.

OPGELET!
Opgelet, hou er ook op Kos net als op het Griekse vasteland rekening mee dat u geen voorwerpen uit de oudheid uit mag voeren. Hou er daarnaast ook rekening mee dat zogenaamde antiquiteiten die men in bepaalde lokale winkels verkoopt vaak namaak zijn.