Mastichari

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Wat ooit een zeer rustig en authentiek vissersdorpje was is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de betere toeristische locaties op het Griekse eiland Kos. Op vandaag zijn er in Mastichari dan ook tal van prachtige en luxueuze hotels terug te vinden, maar ook heuse resorts en appartementen behoren hier tot de mogelijkheden. Opvallend is ook de diversiteit die in de accommodaties is terug te vinden. Als reiziger kan je in Mastichari dan ook niet alleen verblijven in een fantastisch hotel voorzien van alle luxe en comfort, daarnaast kan je hier ook logeren in een eenvoudige, maar voordelige accommodatie die bijvoorbeeld uiterst geschikt is voor jongeren. Wil je ook graag meer te weten komen over Mastichari op Kos? Lees dan snel verder en ontdek er alles over op deze pagina!

 

Bijzonder gunstige ligging
Eén van de belangrijkste redenen die meteen ook aan de basis ligt van een groot deel van de populariteit van het dorp is de directe nabijheid van de luchthaven van het eiland. Het vliegveld van Kos is dan ook slechts gelegen op een afstand van 4 kilometer. Daar komt bij dat Mastichari sowieso een bijzonder centrale ligging heeft. Het vissersdorpje is bijvoorbeeld terug te vinden op amper 28 kilometer ten zuidwesten van de hoofdplaats van het eiland Kos-stad.

Ideaal voor watersporters
Dat het vissersdorpje door de jaren heen is uitegegroeid tot een populair vakantie-oord is deels te wijten aan de grote interesse die watersporters koesteren voor deze plaats. Kenmerkend voor Mastichari en de omgeving is namelijk dat het hier vaak zeer hard waait. Deze harde wind zorgt er voor dat hier bijvoorbeeld perfect kan worden gesurfd. Ben je niet zo'n fan van surfen, maar wil je graag andere watersporten zoals waterskiën of jetskiën uitoefenen? Ook dat is perfect mogelijk! Sowieso zullen de hoge golven zorgen voor een onvergetelijke ervaring en bovendien kunnen ze je ook nog eens prachtige foto's opleveren. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, voor liefhebbers van de watersport is Mastichari ongetwijfeld een aanrader!

Uitstap naar Kalymnos
Heb je het wel even gezien op Kos en zou je graag eens een kleine uitstap willen maken? In dat geval kan je drie keer per dag een overzet boeken vanuit de haven van Mastichari naar de haven van Pothia op het nabijgelegen eiland Kalymnos.

Gezellig dorp boordevol mogelijkheden
Wanneer je een wandeling maakt door Mastichari valt meteen op dat het bruisende leven zich hier afspeelt rond de kern van de plaats. Hier zijn dan ook heel veel taverne
s terug te vinden net als restaurants en diverse bars. Daarnaast is het beslist het vermelden waard dat net buiten het dorp één van de bekendste attracties van het eiland is terug te vinden, namelijk het Lido waterpark. Dit zorgt er voor dat een verblijf in Mastichari boeken niet alleen interessant is voor volwassenen, maar ook kinderen zullen hier de tijd van hun leven beleven.

Bovenstaande maakt het dan ook duidelijk, ben je op zoek naar een centrale locatie op het eiland om te verblijven en vind je het belangrijk om geen grote afstand meer af te moeten leggen van de luchthaven naar je accommodatie? In dat geval kan het beslist de moeite waard zijn om een verblijf te boeken in het gezellige Mastichari. Er zijn ruim voldoende faciliteiten terug te vinden, zowel kinderen als volwassenen kunnen er zich prima vermaken en daarnaast zorgt de harde zeebries niet alleen voor de nodige afkoeling, maar maakt ze van Mastichari eveneens een heerlijk oord voor watersporters. Het is dan ook beslist de moeite waard om hier eens een vakantie door te brengen.

Hotel in Mastichari boeken
Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kan je als reiziger in Mastichari verschillende hotels terugvinden. Heb je slechts een beperkt reisbudget voor handen en wil je daar graag en comfortabel hotel op een gunstige locatie mee boeken? In dat geval ben je hier aan het juiste adres. Heb je het toch iets meer begrepen op een wat luxueuzere vakantie en heb je daar graag wat extra geld voor over? Dan is het 4-sterrenhotel Hotel Horizon Beach Resort misschien wel iets voor jou! Het mag in ieder geval duidelijk zijn, een hotel boeken in Mastichari is absoluut geen enkel probleem!