Marmari

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Marmari is een badplaats met een bescheiden omvang en is terug te vinden op amper 15 kilometer ten zuidwesten van de hoofdplaats Kos-stad. De afstand tot de luchthaven van het eiland bedraagt verder amper 12 kilometer waardoor deze badplaats zich op z'n minst kenmerkt door een zeer centrale ligging. Er wordt wel eens gezegd dat Marmari het beste van twee werelden combineert. Enerzijds is er het historisch interessante gedeelte met prachtige ruïnes en anderzijds is er de moderne toeristische infrastructuur die bestaat uit een mooie keuze aan hotels en appartementen. Eén ding staat in ieder geval vast, Marmari ontdekken tijdens je vakantie op het Griekse eiland Kos is beslist een aanrader!

Traditioneel Grieks dorp
Eigenlijk behoort Marmari tot het dorp Pyli. Dit dorp kenmerkt zich tot op de dag van vandaag door een traditionele, Griekse stijl. De lokale tradities worden hier dan ook nog steeds gehandhaafd. Pyli is bijzonder populair bij toeristen, niet in het minst omdat net buiten het centrum van de stad ook het "Oude Pyli" is terug te vinden. Hier zijn prachtige ruines terug te vinden van het Middeleeuwse kasteel. Wil je tijdens je reis naar Kos dus met andere woorden niet alleen vertoeven in moderne, toeristische plaatsen, maar wil je ook graag een vleugje Griekse authenticiteit opsnuiven? In dat geval is het beslist de moeite waard om een bezoekje aan Pyli te maken!

Prachtig zandstrand
Wanneer we het hebben over Marmari denken we automatisch aan het prachtige zandstrand van Pyli. Volgens velen is dit één van de mooiste stranden die Griekenland te bieden heeft en dat wil wat zeggen! Aan het strand zijn niet alleen verschillende heerlijke vistavernes terug te vinden, daarnaast kan je er ook genieten in één van de restaurants, bars of cafe's. Wil je graag tijdens je vakantie op Kos vertoeven op één van de mooiste stranden die niet alleen het eiland, maar Griekenland in haar totaliteit te bieden heeft? In dat geval is een bezoekje brengen aan Pyli voor jou ongetwijfeld een interessante keuze!

Ontdek Marmari met de fiets!
Veel reizigers die er voor kiezen om een vakantie op het Griekse eiland Kos te boeken verblijven in de hoofdplaats Kos-stad. Dat is uiteraard niet zo vreemd, maar toch gaan we er van uit dat je tijdens je verblijf ook wel enkele andere plaatsen op het eiland zal willen ontdekken waaronder ook Marmari. Dat kan! Uiteraard is het mogelijk om een auto te huren en naar deze plaats af te reizen, maar daarnaast kan je eveneens kiezen voor de bus. Een echte aanrader is het echter om Marmari te ontdekken met de fiets. De weg tussen Kos-stad en Marmari is namelijk ideaal voor fietsers en voorziet je van enkele mooie vergezichten.

Hotels en appartementen in Marmari
Door de jaren heen is de toeristische interesse in Marmari aanzienlijk toegenomen. Deze toegenomen populariteit heeft er niet alleen voor gezorgd dat het een belangrijke bron van inkomsten is geworden voor de lokale inwoners, daarnaast heeft dit ook een grote impact gehad op het aanbod aan hotels en appartementen. Tegenwoordig is het dan ook mogelijk om in Marmari en omgeving een keuze te maken uit enkele prima hotels in verschillende prijsklassen. Wil je ook graag verblijven in deze kleine badplaats in Marmari? Aarzel dan niet langer en breng snel een bezoekje aan de hotels Marmari pagina hier op Kos.nl.