Kos-stad

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Kos is een geliefkoosde bestemming voor surfers en windsurfers. Kos-stad is de hoofdplaats van het eiland Kos en dat is in zowat alles terug te zien. Niet alleen biedt de hoofdstad je als reiziger veruit de meeste mogelijkheden om een hotel of appartement te boeken, daarnaast bruist de stad als geen ander. Of je er nu voor kiest om gewoon even te gaan winkelen in Kos-stad of je het bruisende uitgaansleven van deze plaats wil ontdekken, in alle gevallen zal de plaats je als geen ander weten te verbazen. De stad is in totaal zo'n 3 kilometer lang en heeft een breedte van om en bij de 2 kilometer. Het is opmerkelijk om vast te moeten stellen dat Kos zo dicht bij Turkije is gelegen. De populaire stad Bodrum is bijvoorbeeld amper gelegen op 20 kilometer van Kos-stad terwijl het dichtstbijzijnde stukje Turkije al op amper 8 kilometer ligt.

Levendige hoofdstad
Als er één iets is wat we van Kos-stad wel kunnen zeggen dan is het dat deze plaats eigenlijk altijd leeft. In de vroege morgen zijn de locals al vroeg op om een lekkere koffie te gaan drinken, de krant te lezen en inkopen te doen. Daarnaast is er iedere dag een lokale vismarkt waar de beste en meest verse vis kan worden gekocht. Over het algemeen is de ochtend toch het rustigste moment van de dag. Van zodra de middag in zicht komt worden de straten langzaam maar zeker voller. Toeristen gaan dan immers op zoek naar een mooi stukje op het strand of vertrekken op één van de verschillende excursies die verspreid over het eiland worden aangeboden. Van zodra de avond valt laat Kos-stad plots een compleet ander gezicht zien. Dan barst het feestgedruis namelijk los en dat niet voor even, maar wel tot in de vroege uurtjes!

Compact centrum
Hoewel veel mensen er voor kiezen om op Kos een auto te huren is dat alleen maar nodig wanneer je van plan bent om zelf het eiland te gaan ontdekken. Wanneer je in Kos-stad verblijft dien je er immers altijd rekening mee te houden dat een groot deel van het centrum autovrij is. Daarnaast is alles binnen het stadscentrum eigenlijk gewoon te voet bereikbaar. In de zogenaamde Mandrakihaven kan je er voor kiezen om te schepen op één van de verschillende boten die liggen te wachten om toeristen mee op excursie te nemen.
Wanneer je dan toch in de haven of de omgeving vertoeft is het een aanrader om de zogenaamde Johannietersburcht te ontdekken.

Deze burcht is zeer duidelijk in het landschap aanwezig en is bereikbaar via een speciale voetgangersbrug die haar oorsprong vindt aan de Plataan van Hippocrates. Ten oosten van de burcht is trouwens ook het prachtige gouverneurpaleis terug te vinden. wil je graag een daguitstap maken naar het Turkse Bodrum? In dat geval is in het noordoosten van de Mandrakihaven de terminal terug te vinden van waaruit de veerboten naar Bodrum vertrekken. Kijken we ten zuiden van de Mandrakihaven, dan kan je daar kennismaken met enkele zeer interessante bezienswaardigheden. Hier zijn dan ook verschillende archeologische opgraafplaatsen terug te vinden en ook de bekende Hadji Hassan-moskee is hier terug te vinden.

Tel daar ook nog eens de verschillende, uitnodigende winkelstraten bij op alsook de vele bars en restaurants en je hebt meteen meer dan voldoende goede redenen om ook de zuidkant van de haven even te gaan ontdekken.

Op zoek naar het beste restaurant van Kos-stad
Ten noordwesten van de haven in Kos-stad zijn tot slot een groot aantal mogelijkheden terug te vinden voor mensen die houden van shoppen of die er van genieten om eens lekker te gaan eten. Neem nu de belangrijke straat G. Averoff. Deze straat loopt vanaf de vismarkt tot Filinou en staat er om bekend over tal van leuke bars en restaurants te beschikken. Opvallend is dat verschillende restaurants hier aan de achterzijde over een terras met een privé-strand beschikken. Dit zorgt er voor dat je bijvoorbeeld bij zonsondergang kan genieten van een heerlijk romantisch diner. Absoluut een aanrader. Tot slot is er ook nog de Kanari straat. Deze straat loopt van Lambi naar Kos-stad en biedt bezoekers eveneens tal van uitnodigende winkeltjes en bars. Ook de vele koffiehuizen die hier zijn terug zijn bijzonder populair bij toeristen en absoluut een bezoekje meer dan waard.

Toeristische infrastructuur van Kos-stad
Tot slot, het merendeel van de vakantiegangers die er voor kiezen om een vakantie op Kos door te brengen kiezen er voor om te verblijven in de hoofdplaats, Kos-stad. Deze keuze is niet zo vreemd, want het merendeel van de accommodaties is hier terug te vinden. Je kan er als reiziger een keuze maken uit een groot aanbod aan uiteenlopende hotels en appartementen die respectievelijk beschikken over een scherpe of juist erg dure overnachtingsprijs. Zou je graag ook een hotel of een appartement willen boeken in Kos-stad? Aarzel in dat geval niet langer, breng snel een bezoekje aan de Kos-stad hotels of Kos-stad appartementen pagina's op deze website en ontdek welke accommodaties het best zullen weten te voldoen aan jouw verwachtingen!