Kefalos

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Kos is een geliefkoosde bestemming voor surfers en windsurfers. Zij kunnen terecht op verschillende locaties verspreid over het eiland, maar één van de beste locaties is toch ongetwijfeld de zogenaamde Kefalosbaai. Deze baai is subliem gelegen in het zuidwesten van het eiland en zorgt er voor dat windsurfers hier de tijd van hun leven kunnen beleven. In het grootste dorpje in deze regio is het gelijknamige Kefalos welke is terug te vinden bovenop de heuvel. Hoewel er hier niet zoveel accommodaties zijn terug te vinden (opvallend weinig eigenlijk) is er wel één van de mooiste van Kos terug te vinden. We vertellen je graag alles wat je over Kefalos moet weten op deze pagina!

 

Het ontdekken waard
Kefalos is één van de bekendere plaatsen op het eiland en dat heeft niet alleen te maken met het feit dat deze plaats zeer geschikt is voor windsurfers, daarnaast zijn er ook heel wat faciliteiten terug te vinden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan verschillende tavernes, maar ook aan heel wat prachtig gelegen terrassen, uitnodigende cafetaria's en restaurants waar je bijzonder lekker kan gaan eten. De unieke ligging van Kefalos op de heuvel zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je van hieruit over een ongekend uitzicht op de omgeving beschikt en ook dat is uiteraard erg mooi meegenomen. vooral de zonsondergangen en opkomsten zijn hier in ieder geval het ervaren meer dan waard.

Uitnodigende stranden
Eén van de belangrijkste redenen voor een vakantie op Kos is natuurlijk het uitstekende klimaat en hoe kan je nu beter van het lekkere weer genieten dan door te vertoeven op één van de vele prachtige stranden rondom Kefalos? De bekendste stranden zijn wat dat betreft die van Kamari en Aghios Stefanos. Hier is het fantastisch vertoeven onder de altijd weer even aanwezige zon en dat terwijl je geniet van een heerlijke cocktail.

Bezoek aan Kamari
Wanneer je in Kefalos bent en je graag de omgeving eens wil gaan ontdekken is het de moeite waard om even halt te houden in Kamari. Deze plaats biedt je namelijk verschillende gezellige tavernes waar je misschien wel de lekkerste vis van Griekenland kan gaan eten. Dat is nog niet alles, want Kamari staat ook bekend om haar haventje. Deze biedt reizigers de mogelijkheid om op eenvoudige wijze de eilandjes Kalymnos en Nisyros te ontdekken.

Prachtig 5-sterrenhotel
Eén van de mooiste hotels van het eiland Kos is ongetwijfeld het Blue Lagoon Village hotel. Dit prachtige jonge 5-sterrenhotel biedt reizigers alles wat ze maar kunnen dromen. De kamers zijn ruim en modern opgezet en bieden een fantastisch uitzicht op de omgeving. Het complex van het hotel is hoe dan ook zeer indrukwekkend met maar liefst vier buitenzwembaden en een fantastische spa waarin je lekker kan ontspannen. Lijkt het je wel iets om in Kefalos te verblijven en hou je van een beetje extra luxe en comfort? In dat geval is het beslist de moeite waard om een verblijf te boeken in het prachtige Blue Lagoon Village hotel in Kefalos!