Kardamena

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Eén van de meest bruisende plaatsen op het eiland Kos is ongetwijfeld Kardamena. Deze plaats is terug te vinden aan de zuidkust van het eiland en is gelegen op een afstand van 30 kilometer ten opzichte van de hoofdstad van het eiland. Door de jaren heen is Kardamena uitgegroeid tot een bijzonder toeristische plaats en daar kunnen de ongeveer 1300 vaste inwoners best mee leven. De plaats ligt dan ook slechts op een boogscheut van de luchthaven van het eiland (amper 7 kilometer) waardoor het veelal een komen en gaan is van toeristen. Ben jij ook van plan om jouw volgende vakantie naar dit vakantie-oord te boeken? In dat geval vertellen we je op deze pagina graag wat je van Kardamena mag verwachten!

 

Bruisend uitgaansleven
Het feit dat Kardamena één van de meest levendige plaatsen is van het eiland heeft alles te maken met de vele jongeren die hier steevast hun vakantie doorbrengen. De populariteit van deze plaats onder jongeren is ook in het geheel niet ver te zoeken, in tegendeel. Kardamena is naast Kost-stad misschien wel de party-plaats op het eiland en dat zowel in openlucht als één van de vele bars en discotheken die er zijn terug te vinden.

Bezienswaardigheden
De plaats Kardamena is gelegen op de locatie waar vroeger Alasarna was terug te vinden. Dit is een klein, maar belangrijk stukje geschiedenis dat bovendien extra wordt versterkt door de aanwezigheid van diverse bezienswaardigheden. Omdat de locatie van het oude Alasarna bekend was heeft men hier de nodige opgravingen uitgevoerd. Deze opgravingen hebben er voor gezorgd dat diverse archeologische vondsten werden blootgelegd waaronder de tempel van Apollo en een theater uit de oudheid. Het mag dan ook duidelijk zijn Kardamena is niet zomaar een uitgaansoord zonder cultuur, in tegendeel. Welk type reiziger je ook bent, iedereen zal zich hier ongetwijfeld weten te vermaken.

Stranden van Kardamena
Enkele van de mooiste stranden van het eiland zijn terug te vinden in Kardamena en omgeving. Er zijn dan ook verschillende goede zandstranden gelegen, maar daarnaast zijn er ook kleinere en grotere rotsplaten. Het blauwe water voor de kust van Kos is bijzonder uitnodigend om te ontdekken en daarnaast is het water ook nog eens vrij ondiep waardoor het een interessant en toegankelijk vakantieoord vormt voor niet alleen volwassenen, maar ook voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen. Net zoals op andere plaatsen op het eiland is het hier mogelijk om een keuze te maken uit een groot aanbod aan watersporten. Wil je graag surfen, waterfietsen of aan parasailing doen? Het is hier allemaal mogelijk!

Hotel boeken in Kardamena
Veel reizigers zijn het er over eens dat Kardamena het meest mondaine oord is op Kos. We kunnen ze op dit vlak geen ongelijk geven. Kardamena heeft namelijk het grootste aanbod aan luxe-accommodaties van Kos. Niet alleen is hier het 5-sterrenhotel Mitsis Norida Beach gelegen, daarnaast kan je hier ook een verblijf in het prachtige Mitsis Summer Palace of Hotel Akti Palace boeken. Mag het nog ietsje luxueuzer? Wat dan te denken van het Hotel Doubletree by Hilton. Dit fantastische hotel biedt je een onvergetelijk verblijf op één van de beste locaties die Kos te bieden heeft. Hoe dan ook, ben je wel te vinden voor een beetje luxe en vind je het ook belangrijk om te verblijven op een centrale plaats op Kos? In dat geval is een hotel boeken in Kardamena voor jou ongetwijfeld interessant te noemen!