Fietsen op Kos

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Het Griekse eiland Kos staat bekend als een heerlijk eiland om op te fietsen. Er wordt wel eens gezegd dat er nergens anders in Griekenland zoveel plaatsen terug te vinden zijn waar fietsen worden verhuurd als op Kos. Wanneer u het eiland zult ontdekken zult u merken dat deze stelling niet overdreven is. Overal waar u komt zult u merken dat toeristen met de fiets rijden en u zult niet lang moeten zoeken om een verhuurder van fietsen te vinden. Er wordt wel eens gezegd dat vooral het noord-oosten van het eiland zich goed leent om te fietsen. Het klopt dat het noord-oosten van Kos vlak is waardoor het er aangenamer fietsen is, maar ook in de andere regio's van het eiland is fietsen perfect mogelijk.

Wel interessant om te weten is dat er in het noorden van Kos steeds een frisse zeewind woedt. Deze wind zorgt er vooral in de hete zomers voor dat fietsers een welkome verfrissing krijgen. Dit maakt het fietsen een stuk aangenamer terwijl u rustig kunt genieten van de omgeving. In ieder geval, wanneer u geen gebruik wenst te maken van het openbaar vervoer of taxi's, dan is de fiets wat ons betreft een erg interessante manier om kennis te maken met het eiland Kos. We vertellen er u op deze pagina graag meer over.

 

Waar fietsen huren op Kos?
Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven is een verhuurder van fietsen vinden op Kos absoluut niet moeilijk, in tegendeel. Wel is het zo dat u bij uw keuze op vlak van fietsenverhuurder met een aantal zaken rekening zult moeten houden. Veel toeristen kiezen automatisch voor de voordeligste verhuurder, maar dat is niet altijd de beste keuze. Goedkope verhuurders verhuren immers vaak fietsen die minder of zelfs slecht onderhouden zijn. Deze fietsen zijn dan ook absoluut niet leuk om mee te rijden en vaak het geld dat u er voor moet betalen nog niet waard. Probeer daarom steeds vooraf uit te zoeken welke fietsenverhuurder goede ervaringen heeft gekregen van andere reizigers. In ieder geval, een interessante verhuurder van fietsen op Kos is Moto Harley. Deze beschikt over vestigingen die zijn terug te vinden in Lambí en Kos-Stad.

Fietsroutes op Kos
Aangezien Kos het fietseiland wordt genoemd zal het u niet verbazen dat de meeste verhuurders van fietsen hun klanten voorzien van interessante kaarten met fietsroutes. Hoewel dit natuurlijk stuk voor stuk interessante routes zijn is het doorgaans nog interessanter om gewoon gebruik te maken van een kaart en er zelf op uit te trekken. Op deze manier ontdekt u immers veel meer dan met ingestudeerde routes die alle toeristen onder ogen krijgen. Wanneer u op een ontspannende manier Kos wenst te ontdekken kunnen we u eigenlijk geen andere tip geven dan te beginnen met het noord-oosten van het eiland. De noordkust is ronduit prachtig. Op de heenrit kunt u er voor kiezen om langs de kust te rijden (welke is voorzien van brede fietspaden) terwijl u voor de terugrit kunt kiezen voor de hoofdweg van Antimáchia naar Kos-Stad. U dient er wel rekening mee te houden dat u tussen Lambí en Tigáki over een beperkte afstand niet over verharde wegen kunt rijden. Door de branding fietsen is hier misschien wel een leuke ervaring, al moet je er natuurlijk wel best stevige benen voor hebben!

Niet alleen de noordkust, maar ook de oostkust wordt vaak geprezen als een uitstekende regio om te fietsen. Het mooie van deze fietsroute is dat ze deels door Kos-stad loopt. Je maakt tijdens deze route meteen ook kennis met enkele van de meest luxueuze hotels die het eiland te bieden heeft. Een belangrijk herkenningspunt in deze regio is ongetwijfeld Agios Fokas. Van zodra u de vuurtoren van Agios Fokas opmerkt moet u zich opmaken voor een flink stukje fietsen. De route wordt nu echt een stuk pittiger, vooral door een stijgende weg in combinatie met een wind die wel eens flink stokken in de wielen kan steken. Zorgt dit stukje van de route niet voor bijzonder veel problemen? In dat geval wordt u beloond in Embrós Thérme waar u geheel gratis kunt genieten van een heerlijk warm thermaal bad. Ook andere plaatsen zoals Zia, Lagoudi en Pili zijn erg leuk om met de fiets te ontdekken, al is dit uitsluitend weggelegd voor de getrainde fietsers.

 

Opgepast voor diefstal van uw fiets
Alvorens deze pagina af te ronden vinden we het onze plicht om u toch enige voorzichtigheid aan te raden met betrekking tot uw fiets. Als toerst op Kos dient u er immers steeds rekening mee te houden dat ook hier diefstal van fietsen plaatsvindt en vaker dan u op het eerste zicht zou vermoeden. Vooral op drukke toeristische plaatsen, maar ook daarbuiten wordt het in ieder geval steeds aangeraden om uw fiets op slot te doen. Wordt uw fiets toch gestolen, zorg er dan voor dat u het sleuteltje bij zich draagt of in ieder geval een bewijs van de huur. Op deze manier kunt u nog aanspraak maken op uw verzekering (indien van toepassing).