Eten en drinken

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Kos is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest toeristische bestemmingen van de Middellandse Zee. Op vandaag beschikt het eiland dan ook niet alleen over tal van authentieke, Griekse restaurants, daarnaast kan je er ook verschillende restaurants terugvinden die zich specifiek richten op toeristen. Dit zorgt er voor dat het tegenwoordig even goed mogelijk is om een lekkere gyros te eten of een souvlaki als een sate, biefstuk met friet en frikandellen.

Voor de liefhebbers van Italiaans eten zijn er ook verschillende pizzeria's op het eiland terug te vinden, al moeten we toegeven dat de pizza's en pasta's vaak weinig verrassend zijn. Wil je tijdens je vakantie graag snel even een lekkere, vettige hap tijdens een rondrit of gewoon op het terras van je hotel of appartement? In dat geval kan je ook gewoon even langs gaan bij de McDonalds vestiging die op Kos is terug te vinden.

 

Authentiek eten op Kos
Veel mensen die naar een bepaalde bestemming op vakantie gaan vinden het belangrijk om tijdens hun vakantie een typische, lokale maaltijd te kunnen eten. Daar zijn op Kos meer dan voldoende mogelijkheden voor terug te vinden. Populaire gerechten hier zijn souvlaki, gyros, steak en uiteraard mag ook een lekkere mousake niet in het aanbod ontbreken. Breng gerust eens een bezoek aan een echt authentiek restaurant weg van de echt toeristische steden.

Je zal niet alleen verrast zijn door de smaken van de gerechten, daarnaast hoeft een maaltijd op Kos ook echt niet noodzakelijk veel geld te kosten. Laat je wat dat betreft ook niet misleiden door de uitstraling die de tent heeft die je wil bezoeken. Veel Griekse koks vinden het immers vooral belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve ingrediënten. Ze stoppen hun geld dan ook veel liever daar in dan in de aankleding van hun zaak.

Populairste restaurant van Kos
Wanneer je een reisgids open slaat of wanneer je gewoon even op het internet gaat zoeken naar informatie over het eten en drinken is de kans groot dat je het restaurant Stadium tegen komt, gelegen an Vas. Georgiou Street. Het klopt inderdaad dat er veelvuldig met het restaurant onder toeristen wordt geadverteerd en hoewel het hotel over een prima uitstraling beschikt moet het gezegd dat de kwaliteit van het eten niet altijd in lijn ligt met de verwachtingen.

Heel wat toeristen die er door de jaren heen voor hebben gekozen om deze locatie aan te doen voor een etentje hebben aangegeven dat de bediening vrij arrogant is en de prijzen te hoog liggen voor de kwaliteit van het eten dat je krijgt voorgeschoteld. Andere restaurants in de buurt hebben je dan ook meer te bieden voor minder geld.

Is leidingwater drinkbaar of niet?
Wanneer je er voor kiest om een vakantie te boeken aan de Middellandse Zee is de kans groot dat je het leidingwater niet kan drinken. In Kos is dat wel het geval. Je dient er als reiziger wel rekening mee te houden dat het leidingwater hier over een lichte bijsmaak beschikt waardoor de meesten er toch voor zullen kiezen om mineraalwater te drinken. Hoe dan ook, het poetsen van de tanden met het leidingwater is alvast beslist geen enkel probleem.

 

Grieks drinken
Grieken zijn echte koffiedrinkers. Je vindt ze in kos dan ook in tal van verschillende uitvoeringen. Denk hierbij aan de typische Greek coffe die beschikt over drap onderin alsook aan espresso, mokka en vooral frappé. Frappé is een gekoelde instantkoffie waar men ijsblokjes en suiker in doet. Hou er rekening mee dat het in Griekenland ongewoon is om een koffie met melk te bestellen. Wil je graag een alcoholische drank uit de streek drinken? In dat geval is het een aanrader om even de zogenaamde ouzo, een anijsdrank uit te proberen net als een Griekse variant van cognac, namelijk de metaxa.

Fooi of niet?
Veel mensen stellen zich de vraag of het op Kos gebruikelijk is om bij een maaltijd of drankje een fooi te geven. Hoewel dit op het eerste zicht geen must is en het personeel je er niet op aan zal kijken wordt het wel erg gewaardeerd. Je zou er van kunnen schrikken welke betere service je zal krijgen bij een tweede bezoek wanneer je tijdens de eerste een kleine fooi hebt gegeven.