Duiken op Kos

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Mensen die er voor kiezen om hun vakantie door te brengen op het Griekse eiland Kos kunnen al snel met het idee spelen om er even te gaan duiken. De Griekse eilanden lenen zich perfect om rond te duiken en er zijn op het eiland een aantal zeer interessante duikscholen terug te vinden die u maar wat graag kennis willen laten maken met de wondere onderwaterwereld van de eilandengroep. Wanneer u wil gaan duiken op Kos dient u wel met een aantal zaken rekening te houden. Duiken doet u bijvoorbeeld enkel wanneer u voldoende ervaring heeft en doet u bij voorkeur in groep samen met ervaren duikers die de omgeving kennen. Er wordt ook aangeraden om geen grotten in te gaan zonder gids.

 

Kos heeft de reputatie een zeer kwalitatieve bestemming te zijn om te duiken. Automatisch zorgt dit voor een iets hogere kostprijs in vergelijking met andere populaire duikbestemmingen als Egypte en Turkije. U dient als toerist bijvoorbeeld rekening te houden met een kostprijs van ongeveer 80 à 85 euro per 2 duiken. In zowat alle gevallen zult u voor net vermeld bedrag zo'n 45 minuten per duik onderwater kunnen doorbrengen. Duiken rond Kos is wel meer dan de moeite waard al is het misschien vooral weggelegd voor beginnende duikers en speelt dus ook de ervaring van de duiker een belangrijke rol.

Op kos bevinden zich zoals eerder reeds aangehaald verschillende duikscholen die mogelijk interessant kunnen zijn wanneer u een duik wenst te nemen in de omliggende wateren. Op deze website bieden we u uitgebreide informatie aan van enkele van de meest toonaangevende duikscholen van het eiland. Op deze manier krijgt u meteen een duidelijk beeld van de locatie en de manier van werken van de duikschool in kwestie. U vindt ook netjes de contactgegevens bij de duikschool in kwestie waardoor u meteen contact kunt opnemen bij eventuele vragen en u nog voor aankomst op Kos uw duiklessen en / of trips kunt boeken.

Sfeerbeelden duiken op Kos: