Boottochten

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Steeds meer mensen die warme oorden opzoeken om hun vakantie in door te brengen kiezen er voor om minstens enkele dagen te genieten op het water en terecht! Wanneer u een vakantie op het Griekse eiland Kos doorbrengt is dit eveneens een warme aanrader. Verschillende verhuurbedrijven en charterbedrijven zijn gevestigd op het Griekse eiland en bieden vakantiegangers de mogelijkheid om snel en eenvoudig een trip te boeken die u niet alleen Kos, maar ook de omgeving van het eiland van een heel andere kant laat zien. Stukjes eiland die anders goed verscholen blijven worden opeens zichtbaar terwijl u op de boot heerlijk kunt genieten onder de Griekse zon van een lekkere aperitief. Het leven in Griekenland kan zo verschrikkelijk mooi zijn...

 

Wanneer u rond Kos wil varen zult u kunnen genieten van verschillende heerlijke haventjes. De gemoedelijkheid en de warme gastvrijheid van de Grieken is hier alom bekend. Wanneer u toch liever gebruik wil maken van iets modernere sanitaire voorzieningen of u gewoon lekker snel de tank wil volgooien beschikt het eiland ook over een commerciële haven. Dat lijkt misschien voor de hand liggend, maar dat is in Griekenland zeker niet het geval. De commerciële haven van Kos is dan ook één van de weinige commerciële havens in Griekenland wat eens temeer aangeeft dat boottochten in deze regio absoluut een aanrader zijn.

Natuurlijk zult u misschien ook wel meer willen zien dan enkel en alleen het eiland Kos en de directe omgeving van het eiland en dan ligt de o zo bekende en populaire Dodecanese voor u open! U kunt vanuit Kos zeer eenvoudig boottochten boeken naar eilanden als Kalymnos, Leros, Patmos, Samos in het noorden alsook naar eilanden in het zuiden als met name Nisyros, Tilos, Symi, Chalki, Rhodos en Karpathos. Zelfs de Turkse kust ligt geheel binnen vaarbereik! Wanneer u zelf wil varen is dit over het algemeen ook geen probleem. Er zijn meer dan voldoende bedrijven op het eiland terug te vinden die er voor kiezen om geen boot met schipper, maar wel gewoon de boot op zich te verhuren. Let wel, afhankelijk van het type boot van uw keuze dient u in het bezit te zijn van de nodige documenten (vaarbewijs).

Trekt u er zelf op uit met een boot om de omgeving van Kos te ontdekken, dan dient u rekening te houden met een aantal interessante tips die door de Griekse bevolking worden gegeven. U dient bijvoorbeeld de nodige aandacht te besteden aan de windkracht. Vooral in de lente en de herfst is het opletten geblazen voor zuidelijke en oostelijke winden. Wanneer u tijdens het drukke zomerseizoen of tijdens een dag met kritische wind een aanlegplaats wenst in de commerciële of één van de andere havens wordt het aangeraden om de dag voordien contact op te nemen met de haven in kwestie om uw aanlegplaats te reserveren. Doet u dat niet, dan bestaat de kans dat u geen aanlegplaats meer zult hebben. Tijdig reserveren is dus de boodschap!

 

Bent u van plan om een boottocht te ondernemen, dan vind u hier op Kos.nl in ieder geval reeds heel veel interessante informatie om u op weg te helpen. We stellen bijvoorbeeld graag enkele charterbedrijven aan u voor die u kunnen meenemen op wonderbaarlijke boottochten. Ook verschillende interessante trips worden aan u voorgesteld. We wensen u alvast veel vaarplezier!