Bezienswaardigheden

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Lido waterpark Kos
Vooral voor wie met kinderen een vakantie naar Kos onderneemt zal dit waterpark zeker succes hebben! Het Lido waterpark beschikt over een heerlijk golfslagbad, een bubbelbad, en natuurlijk ook verschillende glijbanen! Ook voor de allerkleinste kindjes werd een speciaal gedeelte voorzien. Een dag vol waterplezier onder de brandende Griekse zon? Hier kan het!

Thermen Kos
Op een afstand van ongeveer 13 kilometer van Kos-stad bevindt zich de natuurlijk warmwaterbron Embros Thermae. Het water beschikt er over een temperatuur van ongeveer 40 graden en is voorzien van een flinke dosis zwavel, waarvan bewezen is dat het een gunstige werking heeft op het menselijk lichaam. De warmwaterbron is zeker een bezoekje waard en ook nog eens helemaal gratis!

 

Asklepion
Het oudste ziekenhuis ter wereld draagt de naam Asklepion en bevindt zich net buiten Kos-stad. Asklepion werd ongeveer 2000 jaar geleden opgericht door Hippocrates en er is niet zoveel meer van over, maar toch zeker een bezoekje waard! Vanaf de berg waar de resten van het ziekenhuis terug te vinden zijn heb je overigens een fantastisch uitzicht op de omgeving.

Casa Romana
In Kos-stad bevindt zich het zogenaamde Casa Romana. In Casa Romana kom je te weten hoe de Romeinen vroeger hebben geleefd. Bezoek hier ook zeker het Andron, een ruimte waar enkel en alleen mannen mochten komen.

Haven van Kos-stad
Wanneer je in Kos-stad logeert kan je helemaal niet om de haven heen. Van hieruit vertrekken dagelijks verschillende excursies terwijl je hier 's avonds kan genieten van een bruisend uitgaansleven en je er ook nog een lekkere hap kan eten. Aan het begin van de haven bevindt zich ook nog eens de Neratziá burcht. Vanaf de sfeervolle binnenplaats heb je van hieruit een heel mooi uitzicht over de haven.

Antimachia boerderijhuis
In het Antimachia boerderijhuis is alles gericht op ... hoe kan het ook anders, de landbouw! Hier bevindt zich echter een 150 jaar oud huis, welke totaal werd gerestaureerd en in een authentieke stijl werd ingericht. Hier krijg je werkelijk een prima indruk van hoe een 20e eeuwse boerenfamilie heeft geleefd. Wanneer je hier toch bent kan je ook even een fotootje nemen van van de oude windmolen. Vroeger bevonden er zich op deze locatie ruim 100 windmolens, maar vandaag de dag is er dus nog maar ééntje meer van over.

Aspri Petra
Ergens in de buurt van de "witte rots" bevindt zich een grot die luisterd naar de naam Aspri Petra. In deze grot werden verschillende oude en vooral bijzonder interessante vondsten gedaan. Vroeger was het een helse opdracht om deze bezienswaardigheid te bereiken, maar sinds enkele jaren is de weg er naartoe goed aangegeven. Op de weg naar Agios Yioannis bevinden zich tal van wegwijzers die er voor zorgen dat u probleemloos de weg naar deze bezienswaardigheid kunt vinden. De grot is relatief goed te voet bereikbaar. Aspri Petra bevindt zich ongeveer 7 kilometer ten zuiden van Kéfalos.

 

Paradise beach Kos
Op het Paradise beach van Kos staan maar enkele zaken centraal en dat is vakantie, zon en water! Je kan hier verschillende watersporten beoefenen en dat onder de steeds aanwezige en fel brandende Griekse zon! Er bevindt zich hier eveneens een waterpark voor de kinderen. Als je een beetje geluk hebt dan kan je af en toe een bel zien ontsnappen uit de zee die wordt geproduceerd door de onderzeese vulkanen. De vulkanen zijn niet meer actief.

Lagoudi
Wie kennis wil maken met het echte Griekse leven kan een bezoekje brengen aan het dorpje Lagoudi. Neem rustig de tijd om het dorp (te voet) te verkennen en sla zeker het kerkje niet over! Probeer ook zeker eens de weg vanuit café Oré a Elláda naar Tigáki te nemen. Dit is een verkeersvrije weg en zeker eens de moeite waard!

Zia
Zia is een dorpje dat terug te vinden is te midden van de prachtige natuur van Kos. Het dorp wordt omgeven door amandel- olijf- en fruitboomgaarden. Vanaf het onderste dorpsplein kan je een weg omhoog lopen. Deze weg brengt je langs een oude watermolen. Op deze locatie bevonden er zich vroeger ruim 20 watermolens, maar vandaag is er daar slechts 1 meer van over. In de plaatselijke tavernes wordt iedere dag op gepaste en vooral typisch Griekse wijze afgesloten. Ook dit is zeker een aanrader!