Antimachia

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Kos is één van de meest toeristische eilanden van Griekenland. Het eiland is zelfs zo toeristisch dat we haast zouden vergeten dat er ook nog een aantal plaatsen op zijn terug te vinden die nog niet helemaal in de greep van het toerisme zijn gevallen. Het beste voorbeeld op dit vlak is ongetwijfeld Antimachia. Deze plaats is terug te vinden op zo'n 23 kilometer van de hoofdplaats van het eiland en is eigenlijk gelegen op een klein plateau. De toeristische infrastructuur van deze plaats is bijzonder beperkt. Wil je toch graag hier verblijven ben je op zoek naar een fijne accommodatie? In dat geval kan het Hotel Robinson Club Daidalos misschien wel iets voor jou zijn. Hoe dan ook, heb je interesse in Antimachia en zou je er graag een bezoekje aan willen brengen of wil je er zelfs verblijven? Lees dan snel verder en kom alles te weten over het plaatsje Antimachia!

 

Eenvoudig dorpje
Op bovenstaande manier kunnen we Antimachia eigenlijk het best omschrijven. Ondanks het feit dat er nauwelijks toeristische infrastructuur is terug te vinden is het wel zo dat de plaatselijke inwoners een deel van hun inkomen verdienen met het toerisme. Hoe dan? Zeer eenvoudig. Antimachia mag dan een eenvoudig dorpje zijn dat op zich niet zoveel te bieden heeft, het is wel zeer centraal gelegen, bijvoorbeeld op slechts enkele minuten rijden van de stranden van Mastichari. Daar komt bij dat er (hoe vreemd dit misschien ook klinkt) ook verschillende bezienswaardigheden in Antimachia zijn terug te vinden. Deze bezienswaardigheden bespreken we graag in een apart stukje.

Bezienswaardigheden van Antimachia
Wanneer je er dan toch voor kiest om tijdens je vakantie even een uitstap te boeken naar Antimachia zijn er een aantal bezienswaardigheden die je even kan bekijken. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de windmolen Milos tou papa. Deze authentieke en meer dan 255 jaar oude windmolen geeft een goede indruk van hoe de molens er op de typisch Griekse eilanden uitzien, maar toch vormt dit niet de belangrijkste bezienswaardigheid van deze plaats, in tegendeel. Tegenover de windmolen is namelijk het traditioneel boerderijhuis terug te vinden en daar geven veel reizigers maar wat graag de nodige aandacht aan. Ben je in Antimachia en vind je het geen probleem om even de auto te nemen? In dat geval is het kasteel op 3 kilometer buiten de dorpsgrenzen beslist een aanrader! Het kasteel stamt af uit de 13e eeuw en is voorzien van twee kleine kapelletjes die een bezoekje zeker waard zijn. Vanaf het kasteel heb je ook een mooi uitzicht op de omgeving.

Antimachia bezoeken of niet?
We kunnen ons voorstellen dat je er na het lezen van bovenstaande maar weinig voor voelt om Antimachia te bezoeken, maar is dat wel terecht? Het klopt inderdaad dat deze plaats je als reiziger vrij weinig te bieden heeft, maar er zijn ook veel mensen die graag het authentieke Griekenland willen bezoeken en dan zijn er maar weinig betere dorpjes in Kos en omgeving te vinden. Wanneer je graag een duik wenst te nemen in het authentieke verleden van Griekenland en wanneer je geen parkeerproblemen wil ondervinden met je auto, dan kan een bezoekje brengen aan Antimachia wel degelijk aan te raden zijn. Je zal er in ieder geval veel meer rust vinden dan in de andere delen van het eiland.