Activiteiten op het eiland Kos

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Activiteiten
Op Kos zijn veel verschillende dingen te doen, erg veelzijdig, voor ieder wat wils

Strand
Vrijwel de hele kuststrook leent zich voor een ideale strandvakantie, veel mooie brede zandstranden en vrijwel altijd prachtig weer. Dit gecombineerd met een stralend blauwe zee maakt het eiland prima geschikt voor watersporters, hiervoor zijn er dus ook verschillende mogelijkheden. U kunt op Kos een duikcursus volgen, jetskiƫn, waterskiƫn, banaanvaren, of een zeiltocht maken.

 

Bergwandeling
Vertrek bijtijds om een echte bergwandeling te gaan maken naar de top van de Dikeos, op een hoogte van 846 meter heb je een prachtig uitzicht. Vanuit het dorpje Zia begint de wandeling, eerst via een goed begaanbaar pad, de laatste 300 meter verandert dit wel in een steil bergpad, wat nog steeds redelijk begaanbaar is. Vlak onder de top ligt een kapelletje, de Christos Dikeos kapel, waar U even op adem kunt komen voor de laatste meters naar de top.

Fietsen
Fietsen is populair op Kos en is goed te doen, vooral tussen Kos stad en de hotels aan de kust is de fiets een prima vervoermiddel, men kan ook mountainbikes huren als men het Dikeos gebergte wil gaan verkennen.

Festivals
Van Juli tot eind Augustus word het festival van Hippocrates georganiseerd in Kos. Dit festival bestaat uit een aantal culturele activiteiten als concerten door griekse artiesten en lokale toneelgroepen die zowel antieke als moderne griekse theatherstukken opvoeren. Ook traditionele dansen en diverse tentoonstellingen maken onderdeel uit van het festival. De meeste activiteiten vinden plaats in het oude kasteel in Kos stad, op het Eleftherios plein en in het Orpheus theater.

 

Excursies
Kos bied ook een uitstekende basis voor leuke excursies in de omgeving, denk aan boottochten naar bijvoorbeeld Kalymnos, de stad der sponzen, waar U een sponzenfabriek kunt bezichtigen en op een afgelegen strand kunt snorkelen en barbecueen. Of met de boot naar Nissyros, waar U over de bodem van een (inactieve) vulkaan kunt wandelen, Hier kunt U afdalen naar de bodem van de krater, daarna kunt U ook nog een bezoek brengen aan het dorpje Mandraki. Gezien het feit dat de turkse kust erg dichtbij is, is het ook mogelijk een excursie te maken naar het turkse Bodrum. Verder worden er een enorme variatie aan boottochten aangeboden.